Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuková signlizace světel při otevř.dveří

Od: rotorod® odpovědí: 17 změna:

dobrý den

mám škoda fabia sedan r.v.2004. Když zapnu světla (na kolečku) a pak vypnu motor a otevřu dveře o řidiče tak mi nic nesignalizuje (zvuk) že mám zapnuté světla. Nevím jestli to u teto fabky někdy bylo, ale libilo by se mi to bo to dost často na to doplacim a včera sem si nevšim vubec a za 6hodin sem vyštavil baterku uplně.:)

je to nějaka chyba, třeba vybitá pojistka? je to vubec v pojistce? nebo se tohleto musi nechat udělat v servisu? nebo si to zvladnu nějak udělat sám?

děkuji za rady

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ani po vytažení klíčku zapalování? Tato signalizace u Fabií je od počátku výroby, alespoň co vím...

doplněno 04.11.15 08:10:

Může být i špatný konektor ve sloupku levých předních dveří (hlavně u starších vozů)...můj případ - špatný kontakt...

hodnocení

0x
Bud přelámaný kable mezi dveřma v prúchodce nebo vadnej mikrospínač v samotným zámku
skoda-club.net/...
Okta a fabie je to samé

hodnocení

aha takže toho je hodně a koukal jsem na ty fotky ale doma bych zamek asi sám nerozebiral raději:) sice vnitřní světlo světlo po otevření dveří svítí, zámek zamyká ok, ale furt těch možností muže byt více...a jestli to není v pojistce což bych tohle zvládl, tak do zbytku asi nepujdu. ale i tak díky za rady

hodnocení

0x

na jakékoliv benzínce - shop-naradi.cz/...

za 50-60kč máte problém vyřešen... obejít...

doplněno 04.11.15 19:06:

na tom papírku je návod - má to dva drátky, napojíte na pojistky a funguje to

hodnocení

a tohle se napoji čemu přesně prosím?

doplněno 04.11.15 19:32:

a pojistka to je stejná jako osvětlení vnitřního prostoru, centrální zamykání? nebo nějaká jiná?

díky

pokud nejde pouze zvuková signalizace mohl odejít ten bzučák co je v přístrojovce skusil bych to v akčních členech zjistit za pomoci Vagu

ten dvoudrátovej bzučák napojíš na plus od parkovacích světel a ten mínusovej drát dáš na drát na kterým je po odpojeným klíčku mínus a po otočeným klíčku plus je třeba měřit a hledat jo a je dobrý k tomu přidat usměrnovací diodu,osobně bych to tam nedával a zprovoznil originál

jedna pojistka je na parkovací světla a ta druhá musí mít při otočeným klíčku na sobě plus 12V a po vytažení klíčku minus tedy bzučák řve

hodnocení

asi sem blbej, ale kde tady je pojistka na parkovací světla? jako brzdová? a druhá pojistka je co pls myšleno? proč si prosím napsal o dvou pojistcích? ten bzučák je napojen na 2 pojistky?

doplněno 05.11.15 08:57:

omlouvám se, dal jsem spatnej odkaz, tady je správný na mou fabku,

sory sem po noční a po ránu jsem měl blbé otázky. takže poslední otázky a poprosím polopatické vysvětlení:) dík

1) ano pochopil sem už, jeden drát na parkovací pojistku ale která to je z toho seznamu (viz spravnej odkaz)

2) druhy drát asi musím měřit ten plus a mínus, že? ale čím prosím?

3) a ten samotnej bzučák co by mi měl bzučet je napojen na kterou pojistku z toho seznamu?

4) jak poznám jestli je pojistka OK nebo KO?

děkuji to by mělo asi stačit:) sory sem po noční

Z hlavy ti to neřeknu dělam to následovně,vemu žárovkovou zkoušečku pustim park světla a na který pojistce se mi zkoušečka rozsvítí tam přijde plus od bzučáku a ten mínus přijde na pojistku u který ti to při puštěných park světlech a vyplím klíčku bzučí a když klíček zapneš bzučet přestane
doplněno 05.11.15 10:50: Prasklou pojistku poznáš pohledem nebo měřením pomoci ohmetru či okruhovky
hodnocení

ok ale furt mi nejdou do hlavy ty parkovaci světla:) to jako denní svícení? normálně obrysovky?

co ti nejde do hlavy? pojistka pro parkovací světla ti po spuštění světel zajistí plus 12V pro bzučák takže je nezapomeneš vypnout neb ti to bude řvát pokaždý jakmile budeš mít vyplej klíček a zaplý parkovačky

hodnocení

nejde mi do hlavy,že ktrá pojistka je ta pro parkovací světla? to je bráno jako obrysová? to mám ale na 2 pojistky (33,34) nebo která to je ta pojistka parkovacích světel? díky

je jedno na kterou to dáš ty pojistky sou pro levou a pravou stranu park světel dej to třeba na tu 33ku

ano obrysová světla sou parkovačky

hodnocení

a super, dík

gumid
hodnocení

0x

Problém je na zámku dveří. Na zámku dveří je koncový mikrospínač, který signalizuje, že zámek zaklapnul. Není to tedy Jako u Felicie, kdy byl koncový spínač na futrech dveří. Na spínači se ošoupe ten plastový čudlík -> úbytek materiálu a už pak nedosáhne a nesignalizuje zavřené dveře. Pak je problém i se světlem v interiéru, že nerozsvěcuje či nezhasíná a nehouká gong světel.

Možná ho vyměníš i sám (stačí vyměnit jen vršek spínače). Ve škodovce vědí o co jde a proají ti díl spínače k opravě. Celý bazmek zámku jinak stojí kolem 4tisic a ta blbost jen cca do 50 - 300kč jak kde.

Uskali je dlouhý torx T20 na vyjmutí vložky zámku a Hlavice M8 na povolení 2 šroubů kování zámku a pak sundat tapec a klasika.

Píše že stropní světlo po otevření dveří svítí tak to mikrospinač nebude spíš bych typ že to vzdal ten bzučák
gumid

No ono to světlo reaguje i na zamykání centrálem (rozsvěcuje a pohasíná). Nevím no. Setkal jsem se u toho na O1. Bzučák je malý repráček na DPS budíků. Já bych ho otestoval VAGem na 17 kanálu, ale pro tazatele bez vybavení a znalostí... težké. Možná nejsou nakódované budíky, ale u F1 a O1 se spíš kóduje kontrolka a signalizace pásů tak maximálně...nebo respektive o tomhle vím hlavně a ostatní případné kódovani jsem nedělal.

Hodně se hlavně lámou ty dráty ve dveřích...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma parkovací světla

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]