Nejste přihlášen/a.
Ahoj,mám tenhle problém a nevim,jak z toho ven.V registru vozidel jsem veden u jednoho auta jako vlastník.Auto již pár let nevlastním,prodal jsem ho přes autobazar.Jediným dokladem,který mám je kupní smlouva a doklad o prodeji,avšak ve smlouvě nejsou uvedeny žádné údaje o kupujícím.Jsem tam já jako prodávající a autobazar jako zprostředkovatel prodeje.Kupujícího již nedohledám-bazar již neexistuje.Jak tedy trvale vyřadit vozidlo z evidence.?Dále co vím,vozidlo již není pojištěné,nemá technickou.,ale jestli ještě někde jezdí nebo ne,nevím.Co jsem tak prostudoval na internetu a v souvisejících zákonech,myslím že je to pěkně v p...!Díky za rady.
Nemáte co vyřazovat,auto nevlastníte.Smlouvu si uložte a na auto i na bazar zapomeňte.Počítejte ale s tím, že budete muset možná jednou podat nějaké vysvětlení...
Vysvětlení?No už mě jeden úředník chtěl napálit pokutu za to,že jsem do 14 dní od zániku pojistné smlouvy neodevzdal es-pé-zetky.Ale jak bych je mohl odevzdat,když auto v té době již nebylo v mé moci.Dále čekám nějaké psaní od ČKP,myslíte že jim bude stačit kupní smlouva.Nevím,ale jen tak plavat to nechat nechci.Chci to nějak vyřešit.
měl jste to řešit v době, kdy se auto prodávalo, dát autobazaru písemnou plnou moc k provedení odhlášky na kupujícího a následně vše ověřit, co dnes chcete řešit? Můžete podvádět a jít na úřad a nechat si vytavit duplikát TP, protože jste v registru pořád zapsán jako vlastník...budete lhát a prohlásíte že jste doklad ztratil...pak auto vyřaďte z důvodu zániku účelu využití, pokud Vámm to místní úad uzná...ten člověk, kterému auto v současnosti patří si udělá STK, vyrazí na silnici a zjistí při první silniční kontrole, že je tam s něčím, co tam nemá co dělat, a že s emu byrokratický úředník pokusí udělit zákaz řízení minimálně na půl roku, udělit pokutu a odebrat body, a to jen proto, že někdo jiný, kdo v minulosti něco zpackal se teď snaží zpětně něco řešit...Tak najděte nového majitele a domluvte se s ním, jako Vy má jistě kupní smlouvu a pokus mu způsobíte svým nerozvážnm jednánm problém, bude se bránit...jiné čestné a zákonné řešení neexistuje a tady nevyřešíte vůbec nic...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.