Nejste přihlášen/a.
Podle čeho mám vybrat helmu? Na co si mám dát pozor při výběru?
Stačí vybrat helmu jen podle obvodu hlavy co je v tabulce?
Díky.
No, asi to nebyl zrovna (pro mně) aktuální obrázek, spíš tady na té helmě by mě to zajímalo jak to je.
coklit: Jistě, je, ale potřebuju vědět co a jak. Píšu - na co si dát pozor? O tomhle jsem třeba vůbec nevěděl. Sama píšete že vám to pak nějak nesedělo a prodejce to odkýval! A já jako úplný začátečník o tom vím kulový. V auto/motoškole na výběr nebylo: "Jak ti je? Malá? Tak tady máš větší". A bylo to.
jj, ale teď už víš skoro vše Není toho víc, jedině pak sledovat váhu přilby, ale mě osobně nevadí ani těžší... hlučnost jde ruku v ruce s cenou. Možnost měnit plexi bez nářadí se hodí, ale taky jej měním jen 2x ročně, kdy si na léto dám zrcadlové.
První přilbu jsem koupil do motoškoly a hned po ní jsem si koupil pořádnou a ta původní leží ve skříni pro strýčka příhodu. Alespoň dokážu rozeznat kvalitnější, protože jsem to vyzkoušel.
no s enduro zkušenost nemám, tam určitě nepůjde o hlučnost, protože ta tam bude stůj co stůj. Ale o to důležitější je, aby ten deflector sednul přesně... jinak bude nos omlácený od hmyzu
Na enduro ok, ale na silnici to není dobrá přilba resp na každodenní cestu.
Ale i tyhle se dokonce dělají s plexi... rozhodně praktičtější!
clayman: ten obrázek jsem nezvolil zrovna nejvhodnější ale našel jsem ho nejrychleji, budu mít helmu bez plexi a k ní brýle - něco jako ta bílá.
clayman: To vypadá dobře.
Sakra, bych to potřeboval nějak ukázat, pořád si to nedokážu představit jak to s tím deflectorem má vlastně být.
Týýýjo když vidím co mně čeká při výběru helmy tak jsem zvědavý co všechno mně bude čekat při výběru bot...
jednodušše: nos má být bezprostředně za deflectorem, ale tvar obličeje a velikost hlavy ti může udělat to, že nos bude NAD deflectorem nebo DALEKO za ním... když mezi deflectorem a nosem bude díra 1cm, tak je to ok. Když bude nos až na něm a nebude to nepříjemné/nebude na něj tlačit taky celkem ok.
Na té fotce nahoře to je ok. Většina jich je menších, takže schová jen špičku nosu.
Já ho mám asi 0,5cm od nosu, ale když jedu fakt rychle, tak se mi helma vtiskně do obličeje a cítím jak na nos deflector tlačí
boty jsou jednodušší, stačí ověřená značka a aby netlačily
clayman: Takže aby to nebylo nějak jako je na tom obrázku výše? To je teda špatně, příliš nízko?
edit: proč se tady nedá hodnotit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.