Nejste přihlášen/a.
Včera jsem koupila automobil na kterém mám převozní značku.Na internetu jsem se dočetla ,že s ní nemůžu každý den jezdit .Manžel zase tvdí že jo.Prý s ní lidé normálně jezdí.Zaregistrovat auto tento týden nestihnu ,ale jezdit potřebuji.Tak jak to vlatně je? A ještě se zeptám může být na zadním okně umístěna kdekoliv? Tam kde je nyní my překáží,mohu ji přelepit na druhou stranu? Děkuji.
Převozní značky se umisťují pouze za zadní okno vozidla. Nemusí být v místě určeném pro umístění tabulky registrační značky a nemusí být osvětlena. Řidič vozidla však musí zajistit, aby byla za nesnížené viditelnosti čitelná, tedy hlavně mít čisté okno a nezakrývat značku jinými předměty.
§21 odst.4 dále stanoví účel takové zvláštní RZ, a to: "...k vykonání potřebné jízdy do místa registrace vozidla”, tedy do příslušné obce s rozšířenou působností, kde hodláte vozidlo registrovat. Pokud tedy jedete s rodinou nebo přáteli koupit nové auto a pak jedete zpět do místa bydliště, pokud s sebou máte i doklad o zákonném pojištění (povinné ručení) a kupní smlouvu nebo fakturu za zakoupené vozidlo, je vše v pořádku.
Avšak činnosti nevedoucí přímo k registraci, jako například cestování vozidlem do práce nebo na výlet během dnů platnosti zvláštní registrační značkou (převozní značkou)již mohou být stiženy pokutou.
Takže pokud Vás pomahači chytí tak říct, že jedete právě na registr nebo z něj.
Norma nezná převozní ale zvláštní RZ (pro jízdu z místa prodeje do místa registrace silničního vozidla),. To že s ní někdo rajtuje neznamená, že se to smí a není to argument. Ono se také krade, vraždí... S "převozní" nejezdit. Norma neříká, na které straně vozidla má být a ani se nezmiňuje o okně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.