Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dražba bouraneho vozu pojistovnou

Od: au odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, minuli týden jsem mel nehodu ,kterou jsem nezavinil od likvidátor a jsem se dozvěděl ze vozidlo půjde do nějaké aukce. Můžete mi někdo poradit jak tato aukce probíhá a jak probíhá následně plnění škody?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na netu na příslušných stránkách pojišťovny se objeví vaše auto včetně fotek. Pojiš´tovna pak čeká na nejvyšší nabídku. Dražitelé neví, kolik dal někdo jiný. Auto je prodáno nejvyšší nabídce a pojišťovna vám doplatí cenu do časové hodnoty vozu. Můžete s tím však nesouhlasit, pokud jste majitelem a ne jen nájemcem.

au
hodnocení

A za jak dlouho od ukončení dražby mohu vozidlo výhercí prodat

Pojišťovnou budtet vyrozuměn, že přijede kupec. Zravidla to u nás bývá - dražba do měsíce, odvoz pak do týdne.

ju*
hodnocení

0x

Což takto vznest dotaz na konkretní pojišťovnu...

hodnocení

0x

Ještě doplním příkladem - pojišťovna ohodnotila vůz před nehodou na 100tis. Vydražen byl vrak za 30tis. Vy dostanete 30 od kupujícího a 70 od pojišťovny. Nebo si vrak necháte a dostanete jen 70 od pojišťovny. Nebo se budete hádat, prokazovat vyšší hodnotu vozu před nehodou... Vyplacení se bude hodně prodlužovat a výsledek nejistý. Prokázat můžete např. fakturami aktuálního servisu (před nehodou) a tím určité "zhodnocení vozu". Jenže to je relativní...

Jsou lidi, co z toho vraku dokáží udělat "nebouraný vůz po prvním majiteli" - pokud to dokážete také, prostě si můžete inkasovat těch 70 a za 30 tis opravit sám...

mzxy*
hodnocení

0x
Pojistovna vas poskodi hned pri mechanickem vypoctu tzv. obvykle ceny vozidla. Nejde o skutecnou trzni cenu auta, ktera by mohla byt pri prodeji vyssi. Skutecny podrobny znalecky posudek skutecne ceny vozidla by znamenal vyssi naklady, o ty pojistovna nestoji, rychle spocita nevyhodnou obvyklou cenu, odecte aukci cenu zbytku a rychhle posle rozdil, pak se muzete handrkovat.

janvojtela
hodnocení

0x
14.4.2022 bourala dcera a auto je na totální likvidaci. Pojišťovna ČSOB nám oznámila, že vozidlo jde do dražby. Kde je prosím možné tuto dražbu sledovat. Děkuji za odpověď Vojtela

Dražby vraků jsou dost "soukromá" skupina - bližší info jistě získáte u své pojišťovny, ale zpravidla tam jsou jen dlouhodobě registrované firmy osvědčené - když vyhrají, vrak si odtáhnou a zaplatí - ...pokud nechcete opravovat, rozporujte pouze a jen cenu vozu před nehodou dokladovostí jeho stavu a servisu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]