Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní kola na Kia Venga

Od: frantisekkarel odpovědí: 2 změna:

Na novou Vengu musím dát zimní pneu. Ale problém je, že na disku je ventilek měřící tlak. V servisu mi řekli, že tyto ventilky musím mít i u zimních pneu, jinak to prý nesplňuje předpis a mohu platit pokutu. Když dám obyčejné disky, tak mi bude svítit kontrolka.

Poradíte mi. Děkuji František

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

0x

poradíme, koupit si normálmní auto a mezitím sdělit svému poslanci, že nesouhlasíte s ekoterorisry v Bruselu, protože vymýšlí další a další ekokurvítka, která jsou v praxi výhodná akorát pro výrobce ekokurvítek, pro slušného člověka nikoliv

na dálku a bezplatně vám to nidko nesědlí, je nutné zjistit jakou variantu a verzi vozidla a software máte, zda bude skutečně jen svítit kontrolka, nebo se to projeví na činnosti řídící jednotky, která vám znemožní plyulou jízdu ...

jeden ekokurvítkový ventilek stojí od 1700,- Kč bez DPH až k 2500,- Kč, klidně i víc, podle konstrukce a značky vozidla, k tomu jejich neprogramování...a máte přezutí za 20 tisíc Kč...a to se vyplatí

layborr*

Servis vás straší aby si vydělali ,

V případě kontroly dopravní policií je nefunkční systém TPMS zatím tzv. malým přestupkem, kterýnení pokutovaný ani trestaný odebráním bodu. Mělo by dojít pouze k upozornění řidiče na nutnost opravy.

Při kontrole na STK však musí být, ve vozidle vybaveném systémem na kontrolu tlaku v pneumatikách, tento systém funkční, jinak není vozidlo způsobilé provozu.

V případě nehody vozidla může být nefunkční monitorovací systém TPMS i důvodem pro krácení platby pojišťovnou z důvodu špatného technického stavu vozidla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]