Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, jestli je možné, popřípadě co tomu brání, použít přívěs za traktor nebo čtyřkolku na převoz dřeva, za malé teréní vozidlo. Konkrétní příklad: Mám Suzuki Samurai, stěhuju se na dědinu k lesu. Mám možnost sehnání levného dřeva za práci a úklid = potřebuju ho dostat co nejlevněji z lesa domů. Bavíme se tu o vzdálenostech do 5km.
Chci pořídit vyvážecí přívěs za traktůrek nebo spíš čtyřkolku (toto je předmětem mojí otázky).
Neviděl jsem ani jeden s SPZ ale s identifikačním číslem ano. Dokonce i brzděné, takže by splňoval váhové limity tažného na autě... Prý se na to I.Č. přívěsu dá pořídit pojistka. Jak velký bude problém, táhnout takový přívěs s pojistkou bez spz za autem které má vše(STK...) v pořádku? Samozřejmě při dodržení rychlostních limitů soupravy = 25 - 40 km/h dle typu přívěsu. Upozorňuji, že dokladově by bylo vše ok. Traktory to taky musí mít nějak udělané ne? Nebo jak je to u těch čtyřkolek? Stejný přívěs přece můžu použít i u auta ne?
přípojná vozidla podléhají registraci, registrovat lze jen vozidlo jehož technické způsobilost byla schválena, na veřejně přístupných komunikacích lze provozovat jen schválené vozidlo, registrované, pokud podléhá registraci, tedy mimo jiné opatřené registrační značkou
na pojistku ani na fakturu se nejezdí
Teoreticky tomu brání platná právní úprava, jako držitel řidičského oprávnění by jste to měl vědet
Ano, teoreticky bych měl vědět nazpaměť veškeré paragrafy(ne jen ohledně řízení a provozu vozidel) a podobné věci ze zákona, neboť neznalost zákona neomlouvá. Člověk si však nemůže pamatovat všechno, na to máme právníky a proto se radši ptám...
Takže když výrobce inzertuje, že se jeho vyvažečka dá pojistit, je mi to k prdu. Bez SPZ mám prostě smůlu...
Říkal jsem si, že by sem mohl napsat třeba i nějaký čtyřkolkař. Třeba něco z praxe. Copak se čtyřkolkou s vyvažečkou se může na silnici? Nebo s traktorem a vyvažečkou? Taky nemá SPZ a přez to, přeci si nebudu brát podvalník, abych si na něm k lesu přiblížil vyvážecí přívěs... Ale co na to POLICIE?
Pojistit se dá i můj venkovní překližkový záchodek na chalupě, jízda bez SPZ - zákaz řízení na 6 až 12 měsíců a další sankce...
Zákony v ČR neodržuje každý, to je realita, ale jako odůvodnění porušení záíkona je to trochu hloupé...
nepotřebujete právníky, na stránkách www.cspsd.cz se dá najít aktuální znění zákona 361 i s obrázky...
například na silnici pro motorová ( modrá značka s logem osobního autíčka) vozidla se počínaje 31.12.2015 smí jezdit maximálně rychlostí 110 km/h...Ano, už od Silvestra od rána...Když nebudete sledovat změny pravidel, s tím co bylo u zkoušek v AŠ před 20 lety nevystačíte a postupem času s Vás stane nebezpečný "čepičář"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.