Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platnost zákazu stání

Od: buscheer odpovědí: 14 změna:

Zdravím,

nasel jsem dnes za oknem neoblibene psanicko :) a jsem z toho malinko zmateny... Stal jsem na vyznacenem miste pro stani, sice na na zacatku ulice byl zakaz stani a asi o dve miste predemnou byl zakaz stani s doplnujici znackou, kdy se tam muze parkovat. Mel jsem za to a teda porad mam, ze jsem zadny pravidlo neporusil...

Predem diky za objasneni, nez se vydam na sluzebnu :)

D.

Platnost zákazu stání

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

Značka na začátku ulice platí pro celou ulici značka která je za přechodem dovoluje pouze z této značky vyjímku, vaše vozidlo stojí jak patrno v úseku , kde platí značka na začátku ulice, tedy jasný přestupek.

Souhlasím s tímto názorem, nicméně mě trochu uniká smysl toho vodorovného značení. Svislé značení má ale přednost.

doplněno 29.10.15 15:22:

Pokud se ale jednalo skutečně o značku zákaz stání, tak vyznačené místo, kde jste parkoval, bude složit pravděpodobně pro zastavení.

Vy na obrázku nevídíte značku zákaz zastavenia?

Jistě, ale v textu se píše o zákazu stání.

Tak potom pravdepodobne dotyčný neovláda značky.

buscheer

Je to zákaz zastaveni. Myslel jsem ze vodorovné značení míst na stání tento zákaz ruší... Jinak mi to nedává moc smysl..

Dopravná značka je nadradená vodorovnému značeniu a značku rusí ďalšia značka alebo križovatka atď.

rdutzudtz
hodnocení

1x

1) Je to zákaz ZASTAVENÍ, ne stání.

2) Stojíte nejenom na zákazu zastavení, ale ještě navíc u přechodu.

hodnocení

1x

Podle vašeho nákresu jste stál skutečně v zákazu stání. POkud tedy byla značka před vaším vozem, jak se zdá z nákresu. Značka platí od místa kde stojí. Ale co jste našel za stěračem jste nenapsal. Jestli pouze výzvu "dostavte se ve vlastním zájmu...bla...bla...bla", tak to vyhazuju a nikdy nic nepřišlo. Nikdo vám nedokáže, že jste za stěračem lístek skutečně našel. Neřešil bych to. Reaguji pouze na oficiální předvolání zaslané doporučeně do vlastních rukou.

hodnocení

0x

Podľa nákresu je tam značka zastavenia,nie stánia.Ak by ste tam na tom mieste len vyložil náklad v určitý čas aký je vyznačený na značke,tak by ste predvolanie nedostali,no vás tam nebolo,čiže ste porušili zákaz zastavenia a nie ako píšete stánia.

hodnocení

0x

hoďte nám sem město a ulici, na živo se bude vědět víc :)

buss
hodnocení

0x

Přijdete na služebnu a budete se kááát, až vám slzy potečou, s nějakou rozumnou výmluvou. Neuvádíte vzdálenosti, od hranice křižovatky k přechodu pro chodce ... zákon už sám přece zakazuje zastavení a stání před a za hranicí křižovatky a před přechodem pro chodce... Z nějakého důvodů nechtějí aby vozidla stála hned za přechodem. Značku ruší další značka atd. Nerespetujete § 27/1, c, d. Osvěžte si zákon .. a jiní do mne bušte.
Na okraj, zde na protilehlé straně na T je značka zákazu stání 5 m za hranicí křižovatky, řidiči se tam klidně před ni staví, pak se diví při pokutě, stěžují si. Proč?

doplněno 30.10.15 12:23:

rdutzudtz není-li značka, co mi zabrání se postavit za přechodem? Běžně tak stojím.

1mirda2*
hodnocení

0x

Takže nějaké oznámení vám může bejt za oknem putna.Mohl to odnést třeba tajfun nebo dítě co šlo okolo.Městapo takhle doručuje oznámení normálně.Musí vám dokázat že tam bylo.Počkal bych na vyzvání úřadu.Potom bych začal jednat.Ano vím kdo auto řídil Kamoš z ukrajiny Michailo Ferary.Ulice to si najdete na google a číslo domu.Nějakou ulici která existuje včetně domu.A je to.Úřad to přestane zajímat.Vrátí se mu to nedoručené.Podle zákona jste kamoše poučil jak jezdit v Čr vyděl jste jeho doklady a šmitec.Musejí vám dokázat že jste to řídil.Musíte říct že jste jej poučil.A řekněte že odjížděl nazpět na ukrajinu to vám řekl..A ukrajinec tam není nebo nežije ale to přece nemůžete vědět.Městapo s úředníkama potřebuje někoho kdo se jich lekne a když se jich budeme bát budou vydírat.Proč otravují vás za přechodem kterej byl průchozí a nehlídaj bezdomovce,nebo zloděje,fetoše atd.Toto je pro ně rychle ukrojená šichta bez práce.

hodnocení

0x

Vyjímečně souhlasím s kolegou Bussem, musíte si osvěžit zákon 361/2000, abyste nám napsal správné zadání dotazu. Páč mícháte zákaz zastevení a stání. Pak nemůžete dostat správnou odpověď.

Když pominu slovní popis, postupuji dle namalovaných značek, dopustil jste se přestupku.

Některé odpovědi jsou špatné, jako Váš popis.

Vždy je lepší dát přesné místo GPS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]