Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradíte mi jak vybrat kompresor

Od: ja* odpovědí: 5 změna:

Chci pro manžela k vánocům koupit kompresor. Takový do garáže na nafoukání kol, utahování šroubů atd. Nic moc drahého.

Vůbec se v tom nevyznám, dívala jsem se na internet a jsou olejové a bezolejové, jaký je tam vliv na funkci? Ten olej je tam napořád, nebo se musí měniit? Poradíte mi na co si u výběru dát pozor, jaká tam má být výbava. Co znamená dvoupístový a dvouválcový?

Já se v tom opravdu nevyznám.

Moc děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

V podstatě na tyto činnoti stačí jakýkoliv marketový kompresor i jednopístový, pokud je olejový tak se olej pouze občas dolévá. Jako príslušenství postačí pro začátek nástavec na huštění kol a ofukovací nástavec, popřípadě se prodává celá základní sada příslušenství.

hodnocení

0x

Tak na ofukování a na kola stačí opravdu nějaký"malý" kompresory.heureka.cz/... ,ale na to "utahování šroubů"to bude chtít něco většího aspoň toto kompresory.heureka.cz/...

Olejový určitě vydrží déle ale musí se dolévat občas vyměnit(žádná hrůza).Dvouválcový je většinou rychlejší-výkonější

Na Vámi uvedené požadavky skutečně dostačuje kompresor této kategorie, který nalinkoval magor. Tedy motor 1.5kW, vzdušník 24l . Dobré jsou třeba Parkside prodávavé v Lidlu, kde se dá pořídit i zmiňovaný utahovák šroubů, pistoli na huštění kol a pod.

Jen upřesnění - také doporučuji olejový kompresor, ovšem není pravda, že se olej nevyměňuje. Musí se měnit, protože po čase obsahuje otěr z válců a pístů stroje. Ale výměna je velmi snadná a relativně levná - litr oleje stojí asi 120Kč a vystačí na dvě výměny.

mzxy*
hodnocení

0x

šrouby lze utahovat kvalitním klíčem ve tvaru kříže, který mají občas i v Lidlu, žádný komnporesor bych nekupovat protže se nejpúozději po roce vysype, bez ohledu na to dza je olejový nebo ne...

Nejlepší je velká ruční pumpička, bohužel ty co se dnes prodávají také nestojí za nic

kompresor
hodnocení

0x

Doporučuju se podívat na stránku kompresory-vzduchotechnik/... kde nalezneš i rady k výběru. Manžel bude určitě spokojen :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]