Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pojistit dovezené auto?

Od: jokolip odpovědí: 5 změna:

Ahoj lidi, mám otázku.

Koupil jsem auto z Německa a v příští týden pojedeme na dovozovou technickou a pak ma úřad.

Ale teď mám jeden problém. Auto bude psaný na mě ale pojistku potřebuji na někoho z rodiny kvůli bonusům :) Mě by dali hroznou pálku. Jak mám postupovat? Auto nepřihlásím do té doby než bude pojistka že?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ju*
hodnocení

0x

No to by snad byla otázka na pojišťovnu u které to chcete pojistit - osobně se domnívám, ale můžu se plést - při uzavírání pojistky je vyžadován velký TP a pojistka jest uzavírána na majitele...On to někdo během chvile uvede na správnou míru...ještě se někde uvádí provozovatel...

erikch*

pojistku můze uzavrit kdokoli(zletily a svepravny) na kterekoli vozidlo...,a to nemusí byt registrovano na onu osobu a dokonce ani v CR-pro pojisteni je rozhodny VIN vozidla a doba platnosti...,ostatni jako znacky,barva,provozovatel atd jsou podruzne,tudiz z pohledu zakona nepodstatne...

zzzlatokopka*
hodnocení

0x

K přihlášení auta je nutná zelená karta. Podle velkého TP nebo COC listu uzavřeš pojistku, ne teda ty, ale ten kdo bude pojistník. Auto má VIN a pojistka je tím prokazatelně na to dané auto, pokud nemáš RZ nevadí, doplníš je pojišťovně později.

hodnocení

0x
Pojistku uďělejte na koho chcete než získáte spz bude pojistka napsána na win kod vozu až auto přihlásíte a dostanete spz skočíte na pojištovnu a oni už si to přepíšou
jokolip
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]