Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mam AUdi A4 1.9 TDI*, r.v. 98, a uz dlouho se mi tahnou problemy s unikem chladici kapaliny a nevim co s tim. Nechal jsem si to jiz dvakrat opravit - byla to udajne jedna z hadicek. Po opravach, tekutina mesic neunikala a pak behem jednoho dnes vytece pul chladici nadobky. Nechava to celkem dve kaluze pod autem. Jedna velka jako by v urovni chladice ,ale spise trochu za nim. Druha mensi jakoby pod nadobkou chladici kapaliny. Dva mechanici se nezavisle shodli, ze pumpa ani chladic to neni. Vicko oleje je samozrejme ciste, teplota motoru normal, kour se nevyskytuje. Kdyz jsem se koukal dneska pod auto, dily jako by za chladicem jsou cele mokre.
Kdyz tak o tom premyslim, unik kapaliny se dost casto projevuje v okamziku kdyz v aute topim, ale nejsem si jsit zda to ma primou souvislost.
co s tim? diky
Vyteče to v klidu nebo při nastartovaném motoru? Připadá mi to na dírku v chladiči...
Zkusil jste už utěsnění chladiče-StopLeak?
No já mám dobrou zkušenost, ale pokud to teče, když je vůz v klidu, pak je problém jinde - někde je díra... to chce opravdu celou soustavu "vykouřit"
Ve vašem případě reklamovat opravu - servis by měl projít celou chladící soustavu a hledat problém.
Laicky řečeno - hodí dovnitř dýmovnici a hledají díru...
nezkousel, navic hodne lidi rika, ze tydle tekutiny mohou poskodit motor
unik kapaliny je zejmena kdyz je auto v klidu
Pokud to utíká za studena (samozřejmě v tom případě i při chodu motoru!) tak únik musí být viditelný když je viditelná ráno louže pod autem! V tom případě vyměnit servis-pokud jsou tam takový mechanici tak to opraví stejně i kovář Lojza v Horní Dolní!.Držel bych se rady co písnul Ďábel jiné víčko ventilek a natlakovat chl.soustavu- najít dírku pak nebude problém protože tam bude mokvat viditelněji než běžně!
K těm přípravkům na utěsnění -pokud se použije hlava a přečte se co je psáno tak se minimálně zjistí,že to nemůže poškodit motor! Jak jsem psal ve Xantii to mám (Utěsnovač) ,teď jsem koukal do záznamů, už pět roků-Projevilo se to při výměně kapaliny-několikrát jsem proplachoval a čistil soustavu,abych mohl použít jinou kapalinu a tím se projevilo kritické místo .Tento utěsnovač přijde rovnou do "nemrzky" nemusí se vypouštět a po zacelení dávat nová náplň.
dekuji za reakci, tuto informaci o nebezpecnosti onech pripravku jsem cetl na dsikuzi audiklub, skoro kazdy jeden pred tim varuje...samozrejme, nemam vlastni zkusenost. a navic, chladicem to asi nebude, to by bylo videt - dva mechanici se na tom shodli.
dal jsem dotaz i na yahoo anwers a tam mi jeden psal, ze to nejspise bude tim, ze hadice jsou stare a ze zmenou teploty se stahnujou roztahujou a timto proteka, a take, muze tam byt mikroskopicka dira, atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.