Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dneska u obchodu při vyjíždění jsem omylem ťukla auto (pod levým předním světlem) nic závažnýho, trochu odřený, ale na palubovce se mi rozsvítila kontrolka servořízení (oranžová). Nevíte, jak se to závažné,případně kolik stojí oprava?
Auto mám Škoda Fabia 1,2 rok výroby 2006
Může být jen povolený kontakt ,
může být nakřáplé čerpadlo , hodit auto na diagnostiku at ukáže chybu ,
jinak čidlo stojí cca 3 000 ,
čerpadlo stojí cca 8 000,
hřeben řízení serva 4 500 ,
+ práce , díly z vrakáče jsou levnější .
Jestli posilovač posiluje - tzn že se vám řídí normálně jak před nehodou tak klidně jezděte ,
ale může se stát ,když posilovač vynechá , tak půjde těžce točit volantem , to poznáte ,
jak posilovač vynechá tak raději do servisu ,
pokud posiluje jak má , tzn že jde volant točit lehce ,tak bych to ani neřešil .
Zas tak banální to není - pokud servo zdechne (= ztvrdne řízení) na začátku zatáčky, tak pokud nejste opravdu zkušená řidička tak jste ve škarpě nebo v protisměru - zkuste si zatočit s vyplým posilovačem jak to jde ztuha, než vám dojde co se děje a že to není zamklý volant tak ujedete vteřinu bez změny natočení kol. Jezdit se s tím dá, ale opatrně a počítat že řízení může ztuhnout.
S tím drcnutím to nemusí souviset.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.