Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je nějaký funkční postup, jak docílit přihlášení odcizené motorky? Motorka byla pořízena první majitelkou, jako továrně nový stroj. Po několika letech ji pachatelé odcizili.. Policie při náhodné razii motorku po nějaké době našla s poškozeným vin, bez štítku a s odcizenou SPZ.. motorku na předávací protokol vrátila původní majitelce. papíry a číslo motoru sedí, majitelka scuj stroj i poznala.
Ale, když chci motorku přihlásit, registr vozidel mi hází klacky pod nohy - zkoušel jsem POLICII, jestli není nějaká rentgenová metoda, nebo něco podobného na zjištění původního vin, cebii, ta mě poslala slušně do temných míst, yamaha v Praze mi potvrdila rám dle čísla motoru, ale nic z toho úřednice nepovažuje za fakt, že rám je ten původní rám...
Už mi docházela trpělivost, tak jsem jemným leštícím kotoučem vybrousil poškození win a pár znaku je čitelných.. dokonce poslední 3 znaky jsou totožné - říkám si, jak velká pravděpodobnost by to musela být, když zloděj ukradl motorku, aby ji přeházel do jiného rámu ( když v té době cena motorky byla kolem 200,000) a ještě se k tomu trefil do stejně končícího vinka? Ani na to nechtěla úřednice moc slyšet...
v motorce je za opravy investováno dost financí a chci tento proces dotáhnout do zdárného konce a motorku dostat opět oficiální a legální cestou na silnici.
Slyšel jsem o "molekulární zkoušce" netuším, jestli se někde dělá, údajně by měla ověřit i poničené vin... Máte s tímto někdo podobnou zkušenost? popřípadě jak postupovat, aby konečně dal úřad zelenou na vyražení původního vinka?
Děkuji za pomoc, A.
Původní VIN lze vyrazit náhradní technologií, pokud je motorka bezpečně identifikovaná jako motorka ke které byl vystaven konkrétní technický průkaz.
Kdyby se vyráželo a přeráželo bez jakýchkoliv pravidel, byl by i nás ještě větší bordel než je dnes, takže o házení klacků pod nohy bych nepsal.
Policie nemá na metalografockoé expertizy peníze, bezpečnou identifikaci by mohl udělat i akreditovaný zástupce výrobce
o cokoliv ve vztahiu k motorce může žádat jen ten, kdo je k motrce registrován
Směju se informaci že do motoryk kterou nelze přihlásit jste investoval nemalé prostředky
Doporučuji Vám podívat se na webové stránky MDCR, na jejich veřejná stanoviska k identifikátorům atd...
Bohužel na rozdíl od průmyslově vyspělých EU zemí u nás postup správního orgánuá v podobných situacích NENÍ upraven žádným zákonem.
Je na to metoda a dokonc a by tým mala disponovať polícia,neviem presnú zobrazovaciu metodu,no pri nasvietení sa mu zobrazuje manipulácia s nanovo vyrazeným VIN.Zisťovanie je založené na tom,že material má svoju hustotu pri výrobe a vyrazením číslic VIN dôjde ku zhusteniu materiálu pod číslicou a ani preleštenie nedvihne ten materiál späť do pôvodného stavu.Niejaký ústav súdneho znalca,čo robí pre štát určite je kde by vám toto zistili s istotou a s úradne overeným výsledkom.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.