Nejste přihlášen/a.
Na nádrži zemědělského stroje vlivem otřesů se objevila thlinka,kterou sákne benzin.šlo by to něčím zalepit?
Pánové budete se divit,ale viděl jsem vařit nádrž plnou nafty a taktéž i benzínu!Nic se nestalo akorát musela být plná až k hrdlu a otevřená!
Jinak záleží na místě kde je prasklina,jak to jde stáhnout! Mně na autě praskla ve svodu od otvoru k tankování-tk jsem vzal kus hadice ppříslušného průměru napatlal silikonem,placl přes prasklinu a stáhnul na několika místech sk páskou! Původně jsem mysle že je to krátkodobá oprava,ale nakonec to vydrželo několik let.
zalepit těžko, ale zavařit...
sice nepíšete jestli je nádrž kovová nebo plastová, ale oboje lze zavařit.
Normálně se to zavaří. Ale každopádně to chce nechat udělat někomu, kdo za a) umí dobře svářet (ideálně má svářečák) a za b) chápe, že benzín je hořlavina a podle toho s nádrží zachází. Nikdy jsem nevěřil, kolik lidí se dokázalo vyselektovat přesně v duchu Darvinovy ceny tím, že vzali na nádrž či sud flexu či autogen.
tak tak. Nadrz s Naftou pry jde zavarit, kdyz je plna nafty. Benzin se musi vypustit, nadrz naplnit vodou a nasledne varit. To je, co jsem slysel. Al pujde to rozhodne zaletovat mosazi, nebo necim podobnym.
Nebo jak ten týpek co si posvítil do cisterny s benzínem zapalovačem Provrtanou kovovou nádrž,už nevím u čeho to bylo,jsme svářeli následujícím způsobem,prvně se logicky vypustil veškerý zbývající benzín,pak se nádrž otevřela a nechalo se to den vyschnout,pak se vypláchla vodou a teprve potom se vařilo. Následně se zase musela nechat vyschnout od vody a teprve pak se dala použít,kvůli deseti ukradeným litrům benzínu několik dní nepojízdné auto,náročná práce s montáží a demontáží
Deset let otevřený sud po benzínu, maník začal svářet rána sud se roztrhl a maník skončil ve svářecím nebíčku, strýc jezdil před 50 lety šestidenní, všechno plechové, strach ze sváření sovět měl menší kolisi poškodil nádrž v časovce naběhl mecháno, vypustil benzín odmontoval kohoutek vzal hořák autogenu projel nádrž, menší neškodný výbuch, zavařil naplnil palivem a sovět upaloval do další časovky. Oba postupy a výsledek si odporují, ovšem i takovýto může být výsledek po nádobě dlouhodobě nacucaném benzínu, zvláště pak jak je narušena vnitřní strana palivové nádrže, je-li nová, neb orezlá, kde dlouhodobě zbytky kapalin setrvají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.