Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc netopi auto?

Od: hugos* odpovědí: 8 změna:

zdarec potreboval bych poradit mam Focuse 1,8TDdi a mam takovy problem i kdyz je motor ohraty tak z ofuku jde studeny vzduch vubec netopi ale motor se ohreje behem chvile nevite nekdo co by to mohlo zpusobovat? dekuju za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak to bude asi nejspis neco rozbity. Co myslis.

Pro zacatek vyzkoumej, zda Te jde horka voda do radiatoru. Nevypoustel si nekdy ted v posledni dobe chladici kapalinu? Treba je to jenom zavzdusneny. Pak to muze byt tez nekde ucpany a nebo nefunguje ventil topeni poustejici vodu do radiatoru.

Daleto muze byt tez zasekla klapka prepinani studeneho a tepleho vzduchu. Pokud mas mechanicke ovladani, tak to poznas, ze s prislusnym tahlem nejde pohnout, nebo jenom z tezka, pokud elektricky, tak zkontroluj i pojistky, zda neni spalena.

No a nakonec jako obvykle ta horsi varianta. Neposkakuje Ti teplota a netvori se Ti tlak v trubkach?

hugos*

no asi takhle mel jsem to v servisu a menili mi vodni pumpu,teplota mi vubec nekolisa drzi porad na stejne teplote,ale je divny ze se mi stalo treba ze to chvilku zatopilo ale tak po kilometru to opet prestalo,vubec netusim co to vtomhle pripade muze byt?

hugos*
hodnocení

tak jsem zkousel prosahavat hadice a nektere znich byli studene,ale ted jsem jel o vikendu u brna jel jsem v peti lidech do pekne velkeho kopce tak se mi jako raficka teploty zvedla tak do 3/4 a z ofuku sel teplej vzduch normalne to topilo,ale jak zase klesla na1/2 tak sel opet studenej vzduch,a vodni pumpa je tam nova asi 3tydnu a od te doby mi to dela,dik za odpoved

hodnocení

2x

nechal bych zkontrolovat termostat, taky vodní pumpu a hlavně množství vody v chladicím okruhu. Může být zavdušněný a proto necirkuluje voda v okruho topení.

Okruhy topeni jsou obvykle pred termostatem. Jinak by si musel v zime cekat, az se otevre, aby si se mohl alespon trochu ohrat.

Pokud by byla spatna vodni pumpa, tak by se prehrival motor.

Zacit sahnutim si na topeni, zda je teple, pokud je vybaveno odvzdusnovakem, zkusit odvzdusnit.

hodnocení

2x

anebo možná taky nechodí klapka teplého vzduchu asi bude vypadlé táhlo nebo klapka nedoléhá. *nevi*

hanszimmer*
hodnocení

0x

vypni klimu

jarmik*
hodnocení

0x

Mně netopilo auto, protože byl špatný termostat a nezahřál se pořádně motor. To asi ale nebude Váš případ.

Některý diesely to mají i jako vlastnost, že topí špatně, viz třeba test Roomsteru: http://jdem.cz/bwdy9

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma auto netopí

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]