Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak obejít eko daň

Od: clifford odpovědí: 1 změna:

Mám dotaz ohledně eko poplatků za starté auta. Mám sen že bych si koupil škodu 100l a trochu si jí upravil k obrazu svému. Jezdím na tuning srazi tak jsem uvažoval o nějakém slušnějším ,,sprintovacím náčiní".V ulici kterou chodím z práce je již několik let zaparkovaná škoda 100. Ještě před pár lety byla pojízná a sem tam jezdila teda podle toho že pokaždé stála kousek jinde. Jedná se mi o to že kdybych si zjistil majitele což bude zřejmně nějaký staší pán který už asi nemůže jezdit dalo by se nějak obejít eko dan. mám namysli to že jsem četl že v případě dědictví se eko poplatek neplatí. Jestli by teoreticky šlo aby jsem to auto ,,dostal" jako dědictví i když to není můj příbuzný? Samozřejmě že by se to řešilo jako koupě vozu ale na úřad bych došel s nějakou plnou mocí že jsem auto dostal jako dárek nebo něco podobného. šlo by pak tedy přihlásit auto bez daně?
A jak je to v případě že auto již někdo zdědil a chce ho přihlásit na někoho jiného. Například syn zdědí ato po svém otci ale jelikož má lepší tak se mu nehodí ale chce ho přihlásit třeba na svého známého který by takové auto chtěl jde to nebo je to jen začarovaný kruh otazék,,co kdyby?"

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

Ten, kdo je výslovně uveden v usnesení soudu o dědickém řízení jako dědic uveného vozidla, eko-daň ani správní poplatek neppatí, bude zapsán do registru jajko vlastník...pokud auto, které zdědil na sebe nehodlá registrovat, ale udělá odhlášku na někoho jiného, ten jiný už eko-daň zaplatí...včetně správního poplatku...takže každá jiná osoba než přímý dědic bude platit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]