Nejste přihlášen/a.
Ahoj.Jak se startuje zetor 50 super?jak funguje uzávěrka,a jak se tou pákou pod sdačkou redukují rychlosti? děkuji za postupnou odpoved...
tak jestli se dobře pamatuju,je to už řádka let co jsem s ním řádil v JZD takže:zatlačit klíček ,pak by tam měla být páčka žhaviče která má 2 polohy1)žhaví 2)startuje.Tak minutu žhavit a poté startovat.Samozřejmě při vyřazené rychlosti a páku ručního plynu na plno (asi dole ,ty vo.. já už nevím)tak dejte pedálem
.Jo ještě supr má dekompresní páčku(někde u brzdového) tak i tu zatlačit
Ta uzávěrka by měla být ta páka vpravo,funguje tak že když hrabete tak zatlačíte na tu páku a jdou obě kola.
Ta redukce je dopředu pomalá(polní)a k sobě rychlá(silniční)-nebo opačněAle to poznáte až to nastartujete nebo poradí někdo kdo si víc pamatuje
Jo,,jo máte pravdu žhavič byl na té 25 na to čerpadlo(pumpu+čudlík) jsem úplně zapoměl.My ho když mrzlo žhavili ručně-ledlampou
Pokud si pamutuji tak žhavení nemá a dekompres asi také ne. Start - zasunout bošák, nastavit plyn a standardní startovací tlačíko. Byly to velmi odolné stroje s velkou sílou. Měly nepříjemně slabé brzdy, spojka ztuha, řadící páka daleko - kdo byl malý a lehký měl problémy.
Popisované žhaveni (i dekompres?) měly Z-25 A,K
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.