Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké ojeté auta do 150 tisíc

Od: fanda22 odpovědí: 23 změna:

Potřeboval bych poradit jaké si mám koupit ojeté auto do 150 tisíc. Chtěl bych nějakou luxusnější značku auta... (Audi, bmw, mercedes atd...)

Ale aby zas nemělo najeto moc km a aby bylo z české republiky (Německým autům nevěřím - podle mně to jsou šmejdy co sem dováží)

A do této ceny je těžké něco solidního najít. Nyní mám fusiona, ale chtěl bych něco lepšího, i když ho mám jen přes rok a zatím s ním žádný problém nikdy nebyl... Ale to auto má docela pomalé reakce, a chci něco rychlejšího. Také má docela velkou spotřebu (na své rozměry) okolo 9 litru benzínu ve městě což je pro mně dost. Chci spíše něco na naftu.U nového auta bych si představoval že se vejdu ve městě tak do 9 litrů nafty. S autem jezdím každý den na zemědělku cca 30 km tam a 30 na zpět.

Uvažoval jsem o mbw řady 1...

A ještě jsem se chtěl zepta - když si auto polemím zlatou karbonovou folií tak tu změnu musím někam hlásit?

A nebo jsem uvažoval ještě o ferrari f430 (replice) za 150 tisíc - přestavěna z peugeot 406 - ale u toho se bojím, že ten bude dost poruchová a případná oprava by byla problém. Co si o tom myslíte?

Děkuji za názory (přeci jenom jsem ty peníze šetřil dost dlouho, tak nechci aby přišli na zmar)

Hlavně nechci dacia logan jak mně doporučoval kamarád - to auto se mně nelíbí a i když je za 170 tisíc nové, tak nemá skoro žádnou výbavu atd.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tak to vezmu od spoda:

1) peníze jste dlouho šetřil - tj. nemáte na servis!

Servis u starého auta je nutnost! Mercedes rovnou škrtnete pro drahé díly. Kamarád velice vyskakoval, že se mu podařilo koupit super levně - jenže prasklé dvě pružiny a nutná výměna tlumičů se rovnala ceně vozu!

2) ferrari - bez komentáře, jen něco pod fousy o blbci... Asi jich nebude moc ani na vrakovištích pro alternativu dodavatele ND

3) folie se hlásit nemusí, ale barva vozu musí být barva vozu. chcete to komplet polepit a udělat ze sebe zlatého renaulta?

4) BMW 1 - dobrý směr

5) Fusion nejede 50 ve městě, 90 mimo město a 130 na dálnici? to je tedy něco špatně právě s tím vozem. Pokud chcete jet rychleji, pak potřebujete uspořit z nákupu na pokuty do doby, než vám seberou papíry

6) dovoz z Německa je ok, pokud se v tom vyznáte. Dovoz "na objednávku" nebo nákup v AAA či jiných bazarů vyjde úplně na stejno. Auto prodává každý z důvodu, že už potřebuje servis a on do té kasičky nechce dávat takové peníze...

7) luxusní značka pro člověka, který si "dost dlouho šetřil" je totální 3,14čovina

8) rada - kupte si vůz za 100tis, nejlépe klasiku VW, škoda, seat, toyota, citroen, ... ve vinikajícím stavu za dražší peníz než je obvyklé, nejlépe z autosalonu se zárukou na konkrétní servis. 20-30 tis si nechte na aktuální opravy, 10 tis na sadu pneu a nějakou výbavu, abyste byl IN... Zbytek na pokuty, než přijdete o ŘP nebo život...

doplněno 23.10.15 19:32:

passat sedan ok, v benzínu nebude mít těch 300tis km a více (benzín se nedával do firemních vozů), ale víc sežere... do těch 9 litrů snad vlezete - záleží na noze. Motor max. dvoulitr - pamatujte i na výši pojistky!

tu folii bych koupil jedině černou - na kapotu a střechu, jinak ne...

Vždy u starého vozu počítejte s nutnou investicí! - kupujte o cca 20-40tis levnější auto, ty peníze dáte na základní servis (rozvody, brzdy...) a něco dalšího, proč to někdo prodával...

Ale ano - pašíka bych bral jako kvalitní kus (za ty prachy starší, tj. kvalitní provedení.).

fanda22
hodnocení

Takže kdybych si vybral třeba pasata tak by to bylo OK. Hlavně nechci do auta moc investovat, již nyní si vydělám pomalu jen na nájem a benzín (mám cca 10 tisíc za měsíc).

A myslel jsem že bych to auto celé polepil carbon folií aliexpress.com/...

layborr*

No jít s 10 měsíčně do pašíka je velká odvaha nebo spíš neznalost servisu ,

jak se ti něco vysere tak si budeš brát půjčku , u ojetého se může pokakat cokoliv kdykoliv ,

s příjmem 10 tak jít snad jen do feliny, to snad ukočíruješ finančně .

doplněno 23.10.15 20:27:

Lepší zaplatit 9 litrů benzínu do Fusiona , než pak platit v naftě desetitisíce za vstřiky ,turbo, dvouhmoťáky , atd .

fik

Člověče,zcela upřímně,jestli si vyděláš 10 tisíc za měsíc,na auto za 150 tisíc rovnou zapomeň i když je máš,to prostě neuživíš. Jednoduše,jestli chceš opici,musíš mít i na banány.

Auto jako felicie 1,3,octavia 1,9 TDi,golf IV,starší peuegoty...do 50 tisíc,víc ani prd,musíš mít s tímhle příjmem velkou rezervu na servis...prostě něco na co každá blbost nestojí desetitisíce a dá se to ještě opravit i v podmínkách běžné dílny. Auta jaká jsi si vyjmenoval jsou pro jinou výdělečnou skupinu a tebe finančně zruinují,nakonec dopadneš tak že nebudeš mít ani pojízdný auto,ani prachy

fanda22
23.10.15 20:56
hodnocení

.

fanda22
hodnocení

O.K., díky, tak jsem rozhodnutý půjdu do passata tak do 110 tisíc

lordweb24*
hodnocení

2x
Chci zenskou s mirama 90-60-90. Inteligentni, vernou, se smyslem pro humor. Musi umet varit, vydelavat hodne penez, dobre soulozit a nesmi byt moc nakladna. Musi umet prat, zehlit, kydat hnuj, fintit se do spolecnosti, nesmi byt nikdy nemocna a casto si barvy hlavu aby jeji vzhled nezevsednel. Nesmi byt jeta a hlavne to musi byt holka z cech. Tem zahranicnim neverim a nerozumely bychom... Musi mit prijemny hlas aby se dobre poslouchala a musi dost vydrzet!
Proste jednou dospejete, a pochopite. Ted je kazda rada draha. S obycejnym autem ostudu neudelate. Hlavne kdyz bude udrzovany a v dobrym stavu. Mam 1 octavii s motorem 1.9tdi o vykonu 81kw. Jede jak ma, vykon ma a jako rodinny vuz idealni. Ted rikate co Vam nefunguje na Vasi fordce, ale u bmw v te cene to bude stejne, ne li horsi... a u vas je evidentne nechut investovat i do pravidelne udrzby (viz. vymeny oleje).

falco
hodnocení

2x
Popřemýšlejte i o Alfa Romeo 159...za 150 by se nějaká, při opatrnosti dala sehnat. JTD jsou povedené motory.
Volboou rozumu mohlo být MONDEO mk3...velmi dobré svezení, relativně levný servis a náhradní díly. Ale zase na druhou stranu,...je to takové vzhledove konzervativní auto, jezdí na každém rohu.
Ještě mne napadá jeden tajný tip - Jaguar X-Type... Má plno dilu shodných s mondeem, takže náklady by také nemmuseli být největší. Za 100 by se sehnal a 50 si schováte na provozní naklady.
fanda22
hodnocení

Díky o tom Jaguaru budu přemýšet, vypadá dobře. Té 159 se bojím, aby nebyla poruchová. (prý že je to časté)

hubas*
hodnocení

1x

Co tedy chcete? Německou premiovku, kolotočářskou hujdu ve zlaté folii nebo pseudo Ferrari? Za 150 pěkné bmw 1er v naftě s malým nájezdem nebude!

zzzlatokopka*
23.10.15 19:40
hodnocení

0x

Volvo.

hubas*

Proč si hrát na něco, co nejsem? Proč si pořizovat auto, na jehož provoz nemám prostředky? Je to móda nebo snad potřeba ohromit okolí? Raději budu vlastnit obyčejnější auto v pěkném stavu-klidně starší ročník než jezdit naleštěnou bídou a jenom se modlit, aby všechno tak nějak fungovalo, protože nebudu mít na opravy, které s jistotou přijdou.

stirecek*

Hubas - tak ono v tom rychlejším autě má tu výhodu, že když to v zatáčce omotá kolem stromu, tak to bude bezbolestné a rychlé :) Kdežto v tom pomalejším autě bude dolámaný a několik měsíců v nemocnici, pokud to rozchodí. Co na tom, že technický stav nebude ideální, protože na to nebude mít, hlavně že bude mít levnou zlatou folii.:)

fanda22
hodnocení

Prostě se mně líbí dražší auta a chci, aby bylo rychlejší. Nic proti fusionovi, ale moc mně nevyhovuje. Z těch 10 tisíc jsem schopen měsíčně ušetřit tak 2 tisíce + od června do září vydělám v anglii o něco víc - makám tam 12 a mám 7 liber za hodinu. Sice mám náklady ale dá se tam vcelku slušně zarobit.

Do toho fusiona jsem taky šel a neměl jsem ani korunu na opravu a naštěstí funguje vše tak jak má, ani olej jsem zatím neměnil, pneumatiky nic... A teď mu končí stk...

A většina lidí mně od koupě odrazovali, (dokonce i teď již bývalá přítelkyně) prý ať raději jezdím busem... že to budou jen samé opravy, pojistky, benzín atd.

Ten fusion mně nevyhovuje i z toho důvodu, že nemá ani klimatizaci, no a má jen rádio na kazety. Takže si tam nemůžu zapnout svoji hudnu. A radio ještě nehraje moc hlasitě a občas nejde zamknout - povede se to třeba až na popáté. prostě se jako by zamkne a hned se zas odemkne.

Ale již jsem se rozhodl koupím pasata a nebo mazdu 6 a hotovo. Snad zas budu mít štěstí

i251awige

Jestli se ti líbí dražší auta, tak proč si chceš koupit auto pouze do 150tis kč? Tomu vůbec nerozumím. *ee*

Mě by se třeba líbilo Ferrari F40 LM. Ale vím, že si ho teď nemohu dovolit a asi ani nikdy. *plac*

hodnocení

0x

Tak vymýšlení blbostí by vám šlo skutečně na jedničku.

a/ nemám peníze, ale auto musím polepit (zkur..t) folií

b/ chci luxus a pokud možno zadarmo

c/ nemám prostředky, ale ferrari za 150 tisíc bych uvažoval

d/ nemám na benzín, ale žrouta bych si pořídil

Samozřejmě, že změnu barvy musíte oznámit a mimo to, bude to vypadat příšerně hnusně a skutečně se domníváte, že změnou auta získáte prestiž nebo obdiv.

stirecek*
hodnocení

0x

Pokud s tím mercedesem nebudeš jezdit a chceš to jen vystavit před barákem tak i s tou folií to bude dobrá investice :):)

fanda22
hodnocení

Tak ván všem děkuji a co by jste si spíše vybrali Mazdu 6 a nebo passata?

A stou folii možná to poleím touhle: aliexpress.com/...

Ještě uvidím.

Tak tady bych se taky zamyslel... mazda 6 je luxusní vůz, který v dané ceně je kolem roku 2002-2005, tenkrát ještě kvalitní... Vyhlášená spolehlivost. Šel bych do něčeho takového sauto.cz/...

I přes popis musíte počítat s investicí - rozvody, gumy, základní ošetření podvozku ...

doplněno 24.10.15 14:40:

tipcars.com/...

co se týče jaguára - to samé mercedes, to samé ferrari - tady je potřeba mimo servis např. i adekvátní pneu (vraníky by tam moc neseděly)... takže pneu sada za 30 tis? mírně jeté...

doplněno 25.10.15 10:53:

@rambo5 - tak jestli koupit ferrari, mercedes, jaguár nebo mazdu - tak to bych vždy šel do mazdy! - přečtěte si tu recenzi. Koroze je u bouraných aut. Pokud auto staré 10 let nemá korozi, je buď kvalitně opečovávané nebo právě přestříkané po nehodě. Je tedy nutné dostatečně kontrolovat... třeba kontrola laku svarecky-obchod.cz/...

To neznamená, že si kupující musí toto koupit, stačí vědět, kam zajet na kontrolu.

Nicméně vaše rada je velmi poučná a inteligentní...

rambo5*
Jmlc, Mazda je Kvalitní vůz? Kde na ty hlody chodíš, 2005 reznou ještě v záruce
zzzlatokopka*

Z těchto dvou určitě Passata, pozor na filtr pevných částic.

blizzard
Mazdu 6...velmi dobré auto.

hodnocení

0x
Nemáš peněz a chceš lepší auto. Kámo jedna rada zdarma. Udělej na Fusionu pořádné servis a auto si další rok dva nechej.naber zkušenosti (zkus auto fóra) ať víš co obnáší vlastnictví takové strojovny.nebo promluv s majitelem někde na parkovišti u Tesca.se dozvíš věcí.
Nikdo ať ti nekecá do auta.ostatní takové spolehlivé auto nemaj tak mají kecy.
Před jízdou to 30 sec zahřívej.pokud to honíš městem studený.nedivim se že máš 9 na 100km.
A pokud auto prodáš bez servisu tak pamatuj že přesně tohle udělal ten od koho to příští auto koupíš. Taky bude chtít hned servis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]