Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nějaký znalec ložisek? (typ v náboji Fabie)

Od: ctenar* odpovědí: 1 změna:

V jedné vedlejší otázce jsme narazili na typ ložiska použitého v zadním náboji Fabie (2004). Chtěl bych dohledat kolik za toto asi běžné ložisko chce nějaký CZ/SK výrobce (ZVL,ZKL, ...) a porovnat ho s cenou, kterou si za ložisko neznámého výrobce nebo naopak velmi známého výrobce (SKF, FAG, ...) účtují e-shopy s nahradními díly pro Škodovky. Nezjišťoval jsem, jakého konkrétního výrobce ložisek používá přímo Škoda do svých originálních dílu a také by mě to zajímalo.

Zjistil jsem, že by to měla být kuželíková ložiska určitých, snad palcových (*sok*), rozměrů [ 1, 2], ale další parametry nevím. Nemůžu tak dát dohromady přesné označení a tedy se nemůžu začít rozhlížet po e-shopech a webech zaměřených na prodej ložisek.

Potřebuji tedy pomoc někoho, pro koho jsou ložiska denním chlebem a dokáže mě provézt džunglí :)

Díky.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, když nevíte číslo, tak alespoň musíte zjistit průměr domku ložiska D (velkého vnější kroužku) a dále průměr hřídele d a potom ještě šířku ložiska B. Potom se dá hledat v řadách dle dynamické a statické únosnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]