Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přednost zprava

Od: langos odpovědí: 9 změna:
Zdravím, prosím o radu. Dnes jsem na internetu našel obrázek znázorňující případ přednosti zprava.
i.idnes.cz/...
Prosím o vysvětlení, jak to tedy má být. Ačkoliv řidičský průkaz mám již nějaký pátek, řešil bych situaci tak, že první pojede červené, poté modré a nakonec zelené.
Děkuji za objasnění a odůvodnění.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jednoduché, řidič červeného vozidla dá pokyn rukou řidičce modrého vozidla, aby v klidu jela. Páč je to žena a má proto přednost. Pak se nemůže stát žádný problém.

mot
hodnocení

1x
je to jednoduche, jako prvni pojede bmw se zatmavenmyma vsema oknama (samozrejme bez blinkru), hned za nim blondynka v suv a jako treti obchodak v oktavce tdi :)

Ano, to je, bohužel, celkem pravděpodobný scénář. Tyhle obrázky jsou víceméně jen o teoretizování, praxe je na hony vzdálená - prostě jeden z těch tří je střelec, který si prostě přednost vezme. Ti další dva jsou pak rádi, že z toho vyvázli s celými plechy.

Ostatně - stačí projet třeba parkoviště u větších marketů - tam by měla platit přednost zprava - ale málokdo se vůbec snaží o tom uvažovat...

hodnocení

1x

Nezlobte se na mě, ale pokud máte řidičák nějaký ten pátek jak tvrdíte a nevíte, jak se tato triviální situace řeší, tak by vám jej měli sebrat. Jste potencionální časovaná bomba.

Červené snad musí dát přednost protijedoucímu zelenému, tak jak může jet jako první? Pokud jste to myslel tak, že červené které má přednost před modrým najede do křižovatky a dává přednost protijedoucímu, tak beru zpět.

Tato situace má svá specifika v případě, že se jedná o křižovatku, kde je opravdu málo místa.

Když červené najede do křižovatky - co se změní?

No přece tam bude zavazet, to dá rozum :)

scv®
hodnocení

0x

Někdy mám pocit, že se tu řeší stejné otázky pořád dokola..

poradte.cz/...

A když použijete vyhledávání nebo budete chvíli brouzdat v rubrice Auto-moto, najdete tam hromady podobných, ne-li i stejných otázek..

hodnocení

0x

Červené najede do křižovatky a dává přednost přímo jedoucímu zelenému. To ale dává přednost modrému. Pak zelené a červené dokončí odbočení. Nevidím v tom problém. Jak píšete "přednost zprava". Zelené auto není z pohledu červeného zprava, ale je vozidlem, kterému červené kříží cestu, tedy mu musí dát přednost.

Už se to tu v závěru jiného dotazu taky řešilo:

poradte.cz/...

Proč tu opakujete nesmysly?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]