Nejste přihlášen/a.
čus přátelé, mám dilema..:D mám v plánu koupit oktavku ii a vybírám si mezi těmito dvěma
www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/octavia/16575700?goFrom=detail#tabs u týhle bych si vzal tp://www.autoesa.cz/skoda/octavia-ii/liftback/nafta/c-304107223.html tuhle bych bral na leasing od bazaru
Reknete mi prosím někdo co by jste brali spíš. jednak z financování a stavu/vzhledu vozidla vůči cenně. děkuji mockrát )
Tak co bych ti doporučil, tak nekupovat v bazarech... Odkaz mi nešel otevřit, ale do esy bych na 100% nejel
Ja jsem vyměnil vic aut za kratkou dobu (protože mě to bavi) a posledni asi 3 nebo 4 jsem si dovezl z Německa. Stav je rozhodně lepši ( aspon kvuli cestam ) a lepšímu servisu. Jasny, že i tam mužeš naletět na nějake AAA, ale aspon podle mě je to tam zatim ještě o něco lepši.
Ja mam zasadni pravidlo - vždy kupovat od soukromníka. Tam si vždy sjednam dost dobrou slevu.
Dovoz vč. cesty tam a zpět + přepis v ČR mě vychazi max do 10.000
No já nevím, ale takto na "sucho" ani jednu.
Mě příjde, že snad ty auta na to jak jsou staré nic nenajeli.
Já mám oct. 2010 a mám naj. 171 000 km a to jezdím každý den jen " kolem komína"
Na obou by se něco našlo.Ta z ESA je nějaká slátanina.Nárazník z RS maska z FL, volant taky.A možná je to motor BLS, takže možnost ulomení přetaženého šroubu na ojnici...
Ta Opavská je zase 11 let staré auto a při 200 tis naj km už spojku?Je fakt, že dvojhmota dokáže odejít i dříve ale i tak.
Za km dát ruku do ohně?
Tu opavskou ti můžu napojit VAG, kdyby jsi se rozhodl.Opavu mám blízko...
pokud je ta jedna z SK, proč tedy není zde? ko.sk/...
ESA uvádí "tuzemsko"- to stojí za zjištění. Požadoval bych informaci, kde bylo servisováno - to se dá ověřit i telefonicky u daného servisu (autorizovaného). Pak taky v TP zjistíte kód poslední TK a kontrolatachometru.cz/... - ověříte km. Alespoň u STK a evidenček...
Ale prosím vás - všechny - když se kupuje staré ojeté auto, kupujete podle stavu auta, ne podle prodejce. Je to opakovano 10x denně - je úplně jedno, jestli vás okrade prodejce "z domu"nebo velký autobazar. Pokud nerozumíte autu, musíte mít s sebou někoho, kdo tomu rozumí. Pokud ani toho nemáte, dívejte se po zárukách a dokladech, které se dají ověřit.
Kašlete na recenze "ten jeden známý mého známého říkal, že tam koupil..."- prostě ten člověk, co koupil dle jeho názoru blbě, se veřejně prohlašuje za tupce. Normální člověk by totiž takový vrak za takové peníze nekupoval. A už vůbec by se s takovou blbostí dál ostatním nechlubil.
A zase soukromá osoba - lidi, já koupil už snad 10 aut - nejvíc se mnou vydrbali dva prodejci "z domu". Nemáte jistotu evidence VIN někde na úvěr, neznáte papírovou historii v zahraničí... Až vás zastaví s autem v Itálii, že bylo kradené, že máte jít domů pěšky, to si asi vzpomenete na strýčka u domku, který jezdil s tou octavií jen do obchodu jednou za měsíc...
Už jsem z toho alergický - vůz "z domu"... tetička umřela, strýček s tím jezdil jen do nemocnice, měl to můj dědeček jednou za rok na ryby... Inzeráty aut focených před domem s podobnými texty... přitom jsou to překupníci a mají větší obrat než malý bazar.
Prosím, zkuste mi někdo polopatisticky vysvětlit, jaký máte větší jistoty u nákupu "z domu"?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.