Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta a odstoupení od smlouvy

Od: ivik123* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. V sobotu jsme prodali auto, rok výroby 1999, s 230tis. kilometry. Následující den večer nám slečna psala, že chce odstoupit od smlouvy, protože jsme ji údajně zamlčeli následující vady - zrezlý spodek auta a výfuku (v sobotu v pořádku odjela a v neděli jí prý upadl - ovšem jak máme vědět, že to nebyla její chyba a například na něco nenajela?), spojka ve špatném stavu (podle stylu její jízdy a mládí (20 let) bych se ani nedivila, kdyby spojku po cestě spálila sama) a auto je prý přibržďováno ruční brzdou (kvůli tomu prý bliká na palubním Pc vykřičník v kroužku - ten je ale podle diagnostiky špatné čidlo ABS). Máme se tím zabývat, když ve smlouvě je jasně podepsané, že se slečna seznámila s technickýcm stavem vozdila?

Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Každá rada je zlatá, seznámit se s autem do šroubku nejde, pod auta se až na vyjímečky nelozí. Jaký byl stav víte jen vy!
V jakém stavu byl výfuk je po upadnutí možno zjistit. Zda odstoupíte, budete se hádat je jen na vás. Hoďte si korunou ...

mzxy*
hodnocení

1x

já bych jí řekl že jsem 15 tisíc už utratil a pokud chce, at auto přiveze že jí vypaltím...ale minus 15 tisíc...bude na výfuk i na brzdy a čisko ABS

buss

Tak ne, budu to splácet po ...Kč.

to já bych se se slečnou vubec nebavil koupila si ojetinu a musí počítat stim že do ní budou investice

v praxi to chodí tak že pokud vy jí dobrovolně sám něco nedáte neni síla co by z vás něco dostala

buss

OMYL, je zde SOUD.

doplněno 20.10.15 18:31:

hubas může se zeptat co kupec nabídne, nechat ocenit, znáte ten film jak auto prodával Svěrák?

soud tu sice je ale výsledek nikdy nikomu nezaručí že to vyhraje navíc pokud slečna nemá na pořádný auto nebude mít na pořádnýho advokáta natož na soudního znalce vůbec bych se toho nebál

hubas*

Pokud to takhle půjde dál, tak brzy budeme všichni do kupních smluv psát poznámku ve smyslu, že auto je určeno k likvidaci :D

hodnocení

0x

Slečna může chtít odstoupit od smlouvy, ale je na Vás, zdali tyto důvody uznáte. Já bych je neuznal, ale jen z toho co popisujete. Kde je pravda, to nevím.

doplněno 20.10.15 18:18:

Auto z roku 1999 musí mít zrezivělý spodek. Takže žádná skrytá vada, kterou mohli lehce objevit ti co jí radili.

Zrezivělý výfuk, záleží na definice rezu, ale na upadnutí to snad po roce není. Opět lze lehkým ohnutím na kolena kouknou a vidím, třeba i zaklepáním, zataháním..

Spojka ve špatném stavu? to je definice čeho. A co koberečky, že jsou ošlapané, ty nereklamuje.

Pokud se na vozidle objeví závady, je třeba je reklamovat u prodejce a dát mu šanci na odstranění závad. Určitě ne, na vrácení auta.

Uričitě tyto závady nejsou skryté.

stonek*
hodnocení

0x

Normalne bych auto vzal zpatky nebo se domluvil na spoluucasti pri odstranovani zavad a nedelal problemy. Je evidentni, ze auto nebylo uplne v poradku, kdyz se to projevilo za tak kratkou dobu.

asd1
hodnocení

0x

Podle popisu jste jí opravdu vady zamlčeli a odstoupit může. Vemte to zpátky nebo se podílejte na odstranění závad.

Naleštit, vychválit a najít mladou holku která se nevyzná a až doma zjistí jaký šrot koupila. A pak jí poslat do háje... Doufám že takhle někdo napálí i vás.

jmeno
Za cenu šrotu koupila šrot, vůbec bych se s ní nebavil..
ivik123*
hodnocení

Že jsme jí podle popisu zamlčeli vady, na to jste přišel kde? To, že je jí 20 jsem zohlednila ve stylu jízdy. S sebou měla dva pány, kteří jí vůz prohlédli a projeli. Podle dokladů (které jsme jí všechny přidali ke smlouvě) jsme zadní díl výfuku měnili před necelým rokem, tudíž bychom si asi všimli, že středový je horší, nemyslíte? Nebo když se nám v létě dělali nové brzdy (doklad taktéž má), tak by nás na to automechanik taktéž upozornil a výměnu by udělal. Navíc se bavíme o 16 let starém vozu, nemůže tedy nikdo očekávat, že bude bez koroze a ve stavu jako nové auto, aby se do něho nedala ani koruna.

To, že doufáte, že někdo napálí takhle i nás... To je od Vás velmi milé :) ale my jsme vědomě nic nezatajili

repkin*

V tom případě bych ve stejném stylu odpověděl slečně, postupně jednotlivě na každou popsanou vadu bych jí napsal své vyjádření. Pravděpodobně zjistila, že auto pro ni neni vhodné nebo nemá peníze na to, aby zaplatila opravu a tak to zkouší takhle místo toho, aby zkusila jiný servis.

jariness
hodnocení

0x

Bohužel si myslím, že slečna má právo na odstoupení. Dle toho co jsem o skrytých vadách vyčetl zde, to na to může snadno uhrát, pokud závady nebyly popsány písemně... Zákon se pak ještě zminuje o slevě, tak bych se zkusil nejdřív dohodnout, že ji něco slevíš..

jamamba*
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych řekla, že pokud slečna podepsala, že je seznámena s technickým stavem vozidla, pak by mohla odstoupit na základě skryté vady, ale ne vady zjevné, které uvádí. Zřejmě by s bezdůvodným obohacením, uvedením v omyl a soudem neuspěla. Za skryté vady ze zákona nějakou dobu ručíte. Ale tohle?

doplněno 22.10.15 13:47:

Odstoupení jasně vymezuje zákon, napsala jsem to poněkud hloupě, ze zákona tedy nárok na odstoupení nemá. Pokud jste jasně nevymezili ve smlouvě soupis závad, auto si před koupí prohlédli a podepsala tohle, podle mě má smůlu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]