Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, název otázky asi nezní moc logicky ale nevim jak v pár slovech popsat danný problém. Mam starého accenta r.v 95 a nikdy s ním nebyl problém. Nedávno jsem kupoval novou baterii 55Ah která měla při měření správných 12,6V. Dnes po dojetí nastal problém a to takový, že nešlo zamknout auto. Mam mnou dodělávaný centrál i alarm který je starší už jak 5 let. Auto zamklo, kolíčky zapadli ale během sekundy začal alarm hlásit poruchu a spustil se. Během jízdy cosi cvakalo z okolí přístrojovky což jsem zaznamenal až po ztlumení rádia u přejezdu (cvakání se projevilo pouze u rozsvícených světel). Po zjištění že nemohu zamknout a odejít, jsem začal hledat příčiny. Prvně jsem poměřil baterii která měla 12,98V což byla podle mě příčina což vysvětlím dále. Dále jsem měřil při té příležitosti klidový odběr a nic nevykazovalo žádnou poruchu. Po asi hodině pouštění rádia, světel, stěračů a prostě veškeré elektroniky v autě, oba problémy zmizeli a baterie měla 12,65V. Otázka tedy zní, byla autobaterie s 12,98Volty přebitá a alarm zafungoval jakýsi ochranný prvek? Poté šlo klasicky dálkově zamknout a i to ono cvakání z neznámých míst ustalo. Omlouvám se za chaotický popis a předem děkuji těm, jenž porozumí a odpoví. Pěkný den přeji
Akumulátor může těsně po dojetí ukazovat chvíli zvýšenou hodnotu napětí. Pokud bude problém přetrvávat bude možná chyba v elektroinstalaci centrálu mjauto.cz/...
Chyba elektroinstalace centrálu by se asi objevila dříve než po pěti letech používání. Jinak děkuji za přiložený odkaz, píše se zde že po delší jízdě pokud má baterie více jak 12,8V je dobré jen tak zapnout světla a napětí tak snížit. Najel jsem na jeden start cca 200Km takže docházím k závěru že je v alarmu nějaká bezpečnostní vychytávka upozorňující na tuto skutečnost. Ještě jednou děkuji
@hyu Prvně jsem poměřil baterii která měla 12,98V což byla podle mě příčina což vysvětlím dále. Napájecí napětí, při kterém funguje "centrál" korektně je 12V+-25% (od 9 - 15V). V případě vámi popsané příčiny by skoro žáden automobil nešlo dálkově zamkout po dojetí - v tomto případě se napětí baterie pohybuje krátkou dobu i výše. Poruchu vidím v nespolehlivé funkci některého kontaktu nebo konektoru...u mne to dělal konektor u levých předních dveří...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.