Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přezouvání pneumatik urvaný šteft (šroub)

Od: dejv600* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

přezouval jsem letní kola za zimní a při dotahování mě ulrtěl šteft na předním kole kolo má 4štefty a chci se zeptat zda na tom můžu přejet cca 200 km? Děkuji všem za rady

doplněno 17.10.15 11:37:

a nevíte někdo kolik to vyjde v servisu? je to kotoučová brzda

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

1x

Zdravím, ne, nelze to, vzhledem k vašemu siláckému výkonu, bych vyměnil štefty všechny a příště s citem, stačí klasický křížový klíč a jen co dá normální člověk, aniž by Vám vylezla žíla na hlavě. Takové to dotahování se skákáním po klíči a ještě takovém tom trháku z Hyper super (který šrouby ohýbá a ničí) je na hlavu. Samozřejmě šrouby po cca 50 km překontrolovat (o očištění dosedacích ploch jsem ani nepsal-je to samozřejmost, šrouby osobně mažu také-i když to má vliv na moment).

martinjuricek

Zdravim, osobne bych se pokusil zaseknuty sroub navrtat, zatloukl bych do nej nejaky ctyrhran s pak jej vysrouboval zpet. A jak radi kolega nahore, staci to pritahnout jak normalni chlap, nemusi se hned strhnout zavit :-D

jamal*

Automobilový šroub navrtáte ale ne běžným vrtákem do oceli, nýbrž vrtákem s příměsí Cobaltu.

Přejet samozřejmě s patřičnou opatrností můžete. V tom zase takový problém není. Zamyslete se nad sebou, proč utahujete šrouby jako blázen. Když nemáte momentový klíč, stačí po dotažení přidat 10 stupňů otočení klíčem a není co řešit. Hlavně namazat závit šroubu.

Sada na vyšoubování zalomených šroubů je v každém lepším železářství.

hodnocení

0x

Zda jde o bubnovou či kotoučovou je jednoštefty či šrouby jdou až do náboje přes kotouč či buben (alespoň poslední s bubnovými co jsem měl brzdy rozebrané to tak mělo)

Zda-li se dá jezdit -dá ale hooodně pak záleží na více možnostech třeba styl jízdy a stím související i výkon,zatížení...Osobně se mi díky někdejší neznalosti urvat šroub na Ibize II.pak jsem odvrtal a následně šroub byl pak pro okrasu-jen aby tam byl.Nakonec jsem raději vyměnil náboj v těhlici (společně s nutnou výměnou ložiska ).

Pro mne z toho vyplynulo poučení -utahuji jen rukou a povoluji i přesto dupnutím nohou na trhák!

trtr

Zdravím, i povolení by mělo probíhat přes křížový klíč, trhák je svinstvo-proto také ten název pro něj. *smich*

fik
hodnocení

0x

Jak radí ostatní,ty šrouby se nemusejí dotahovat až prasknou*smich* stačí křížový klíč a normálně,lehce silněji utáhnout,ale ne tak aby jsi se z toho pos**... V životě se mi žádný šroub nepovolil. Očistit dosedací plochy jak šroubu tak náboje,oboje lehce! namazat grafitovkou(ty vykřičníky proto že se tam toho nemusí rvát aby to všude kapalo,stačí aby v těch závitech a na dosedací ploše náboje něco toho grafitu bylo) Pak nemáš ani problém se sundáním kola a povolením šroubů. Pokud se povoluje každý rok tak stačí i obyčejná LV2-3,ale grafitka je lepší.

Jestli s tím můžeš přejet?..pokud to drží na 3 tak se zvýšenou opatrností a sníženou rychlostí ano,ale rozhodně tu opravu neoddaluj. Na kolik to vyjde těžko říct,pokud se jim to podaří dostat ven tak bych to neviděl na moc draho,pokud to nedostanou ven a bude se muset kupovat celý náboj tak už dráž

hodnocení

0x

Se čtyřmi jet nesmíte.

Ale pokud jste nenačnul i ty zbylé, tak těch 200 km dojedete.

asd1
hodnocení

0x

jen dodám štefty vyměň všechny, upadlý kolo je dost průšvih a načatý můžou být i ty ostatní.

Bez jednoho jet nesmíš, ale v pohodě dojedeš. Kdybys viděl co jezdí v třetích zemích (ale taky tam často něco upadně ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]