Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polopřevod a pokuta

Od: kosir® odpovědí: 8 změna:

Cca před deseti roky jsem prodal a řádně odhlásil starou škodovku. Nový majitel ji zřejmě nepřihlásil a nemá platnou prohlídku na STK. V těchto dnech jsem dostal vyrozumění, že auto je zaparkováno v jisté ulici a že jsem provedl přestupek: provozovatel vozidla provozoval na pozemních komunikacích vozidlo, které bylo technicky nezpůsobiié k provozu. Tudíž pokuta 500 Kč. Já mám výpis z registru vozidel, že to auto skutečně nemám na sebe zaregistrováno. Magistrát města tvrdí, že přesto musím pokutu zaplatit. Co mám dělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Sdělite klidně, že již mnoho let nejste majitelem vozidla a neodpovídáte za tento skutek ,který Vám je kladen za vinu.

arit

Ale oni netvrdí, že je a nebo není majitelem vozidla. Na tento přestupek nemá vlastnictví vliv.

doplněno 16.10.15 21:27:

V naší zemi jsou stovky tisíc aut, kde je majitel jiný než provozovatel. Např. všechny vozidla kupovaná přes leasing.

Pokud přechozí majitel odhlásil vozidlo a nový ho na sebe nepřihlásil, tak se již z pohledu zákona nejedná o vozidlo schválené pro provoz na pozemní komunikaci a tedy se jedná o "soubor" dílů.

Takže bych jim naspal, že tyto náhradní díly neprovozuji na pozemní komunikaci a nejsem ani jejich vlastník.

Nechápu. Neni majitel, nemůže delat s vozidlem prestupek.

hodnocení

0x

Takže magistrát může po mně chtít peníze za průšvih pana xy, kterého nemůžou sehnat? Tak nejdřív bych chtěl jejich písemné prohlášení, že byť vůz byl prodán třetí osobě a je odhlášen z vaší osoby k historicky prokazatelnému datu, odpovídáte stále za vůz vy. Pak bych navštívil právníka.

stonek*
hodnocení

0x

To, jestli si kupující auto přihlásí "nespadá do oblasti Vašeho vlivu", nemusíte mít obavy, máte přece podepsanou kupní smlouvu, kde je jasně napsáno kdo komu co za jakých okolností a kdy.

cechacek*
hodnocení

0x

Podejte odvolání proti rozhodnutí vyměřené pokuty, z důvodu že přestupek nebyl spáchán, spáchal jej někdo jiný. Požádejte ouředníky o předložení důkazů, vozidlo mohlo být zcizeno, mohl zaparkovat bezdomovec, příp. migrant, to že je v polopřevodu není důkaz na spáchání přestupku, rovněž přiložte mail s ofocenou kupní smlouvou a s čestným prohlášením, že škodověnku jste 10 let neviděl, tudíž ani neprovozoval

buss
hodnocení

0x

A když píšete, můžete uvést, co magistrát tvrdí, proč má za pachatele vás, co jste konkrétně porušil? Co vám napsal na vaši odpověď?
Ale ... kdo žádá o změnu vlastníka v registru? ... osoba, která je v registru silničních vozidel zapsána jako vlastník silničního vozidla a která převedla vlastnictví silničního vozidla na jinou osobu.
A to je kdoo?

mzxy*
hodnocení

0x
Autovrak ponechany na uzemi obce je odpadem, odpad je majetkem mesta ktere s nim musi nalozit podle zakona...samozrejme nez se stane opustene auto autovrakem, odpadem ve vlastnictvi mesta, musi spravni organ dodrzet zakonny postup...predtim nejdrive oslovit vlastnika, pokud ho zna, vzhledem k tomu ze posledni zaznam o vozidle je o osobe na kterou jste auto odhlasil, neni duvod oslovovat vas..., jinak se tato vyzva zpravidla realizuje verejnou vyhlaskou...magistratu podekujte za nabidku k prevzeti autovraku a slusne je poslete nekam...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]