Nejste přihlášen/a.
Cca před deseti roky jsem prodal a řádně odhlásil starou škodovku. Nový majitel ji zřejmě nepřihlásil a nemá platnou prohlídku na STK. V těchto dnech jsem dostal vyrozumění, že auto je zaparkováno v jisté ulici a že jsem provedl přestupek: provozovatel vozidla provozoval na pozemních komunikacích vozidlo, které bylo technicky nezpůsobiié k provozu. Tudíž pokuta 500 Kč. Já mám výpis z registru vozidel, že to auto skutečně nemám na sebe zaregistrováno. Magistrát města tvrdí, že přesto musím pokutu zaplatit. Co mám dělat?
Sdělite klidně, že již mnoho let nejste majitelem vozidla a neodpovídáte za tento skutek ,který Vám je kladen za vinu.
Ale oni netvrdí, že je a nebo není majitelem vozidla. Na tento přestupek nemá vlastnictví vliv.
V naší zemi jsou stovky tisíc aut, kde je majitel jiný než provozovatel. Např. všechny vozidla kupovaná přes leasing.
Pokud přechozí majitel odhlásil vozidlo a nový ho na sebe nepřihlásil, tak se již z pohledu zákona nejedná o vozidlo schválené pro provoz na pozemní komunikaci a tedy se jedná o "soubor" dílů.
Takže bych jim naspal, že tyto náhradní díly neprovozuji na pozemní komunikaci a nejsem ani jejich vlastník.
Takže magistrát může po mně chtít peníze za průšvih pana xy, kterého nemůžou sehnat? Tak nejdřív bych chtěl jejich písemné prohlášení, že byť vůz byl prodán třetí osobě a je odhlášen z vaší osoby k historicky prokazatelnému datu, odpovídáte stále za vůz vy. Pak bych navštívil právníka.
Podejte odvolání proti rozhodnutí vyměřené pokuty, z důvodu že přestupek nebyl spáchán, spáchal jej někdo jiný. Požádejte ouředníky o předložení důkazů, vozidlo mohlo být zcizeno, mohl zaparkovat bezdomovec, příp. migrant, to že je v polopřevodu není důkaz na spáchání přestupku, rovněž přiložte mail s ofocenou kupní smlouvou a s čestným prohlášením, že škodověnku jste 10 let neviděl, tudíž ani neprovozoval
A když píšete, můžete uvést, co magistrát tvrdí, proč má za pachatele vás, co jste konkrétně porušil? Co vám napsal na vaši odpověď?
Ale ... kdo žádá o změnu vlastníka v registru? ... osoba, která je v registru silničních vozidel zapsána jako vlastník silničního vozidla a která převedla vlastnictví silničního vozidla na jinou osobu.
A to je kdoo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.