Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propadlá stk

Od: kellyna odpovědí: 12 změna:

Jaký postih je možné udělit někomu, kdo jede s autem s prošlou stk? (Auto je nové, po servisu. Dá se předpokládat, že by s stk nemělo problém.)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kellyno, "nesouhlasím" s kolegy, kteří tvrdí, že to záleží na policistovi. Záleží to jen na znalostech řidiče. Znám několik případů, kdy za stejný přestupek dostali dost rozdílné tresty, páč si to nechali líbit. Jeden dostal 500Kč, druhý přišel o papíry, páč se nebránil.

Dle zákona můžete dostat jen pokutu do 2000Kč, jak již správně napsal asd a náleží mu bodování.

doplněno 16.10.15 19:45:

Hluboce se kláním a děkuji

kellyna
hodnocení

Dobrý den, pane Cukráři,

děkuji za tip k udělení bodů - stalo se *smich* Vám dám dva body za to, že jste mě utvrdil ve správné odpovědi a navíc pobavil *kafe*

ju*
hodnocení

1x

Normální postih podle zákona - někdo Vám to tady rozšifruje podle příslušného zákona, záleží na chráničích jak se zachovají, velký problém by zřejmě vznikl pokud by se vozidlo podílelo na DN, či ji zavinilo, pokud nemáte platnou STK měl byste auto naložit na odtahoku a šupajdit na STK...Ale STK je jako máku a já mám třeba v dosahu 12 km asi 2 a do 20 km min 15, takže bych to risknul...:-D

doplněno 16.10.15 12:36:

byl jsem pomalý diesel to osvětlil *palec*

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Taky mě upoutalo to NOVÉ. To by ho ta STK čekala až po třech letech od uvedení do provozu. Jestli bylo nějak poškozeno nějakou událostí a pak bylo zapotřebí provést STK?

doplněno 18.10.15 19:09:

Zdá se, že Kellyna napsala poněkud hloupůstku a teď se za to stydí. Jinak by to upřesnila.

hodnocení

1x

Jelikož mám vícero dopravních prostředků, jezdím přes čtyřicet roků a občas něco neuhlídám, tak i mě se několikrát stalo, že jsem jezdil s prošlou STK. A někdy na to přišla až kontrola na silnici. Na adresu Policie musím říct, že mě přijemně (vždycky) překvapili. Záleží na stavu a vzhledu vozidla. Prošlá technická u vraku neobstojí, ale jelikož s vraky nejezdím, tak to vždycky skončilo jen upozorněním "Máte propadlou technickou, dejte si to do pořádku - na shledanou". Možná je to tím, že se chovám k Policii jako člověk, možná je to tím, že mám naprosto všechna řidičská oprávnění. Možná jsem měl jenom štěstí, ale všechno je v lidech. Kdo chce dělat problém, udělá ho, kdo nechce chová se podle toho a používá mozek.

Rozhodně jste se nedopustil/a/ něčeho zavrženíhodného.

hodnocení

0x
Asi takhle-hooodně bude záviset na jakého policistu se narazí-bude-li rozumný a přístupný rozumné tak taky třeba nic,nebo symbolická pokutička ,ale narazí-li se na blba tam maximun,asi takhle :5 bodu, pokuta 10 litru...pul roku až rok bez not... (čerpáno zde : autohificlub.cz/... Jak píšu záleží jak to posoudí a co to bude za ...
asd1

Pokud má jen prošlou TK a přitom nemá vady ohrožující bezpečnost provozu, tak bez bodů a blokově do 2000,- Kč

Pokud ale bude mít např. sjeté gumy, tak už ohrožuje a pak je to viz Diesel, ovšem to platí i pro auto s platnou TK...

naprosto správná odpověď.

hodnocení

0x

Jak může mít nové auto prošlou TK?

mzxy*
hodnocení

0x

podle toho kolik jste toho vypila

buss
hodnocení

0x

Nové auto koupené a prošlá STK? Víte, kdy se s takovým jde na na STK? Podejte řáádnou ionformaci.

takjan*

Co znám lidi, nikdy nikdo nedostal pokutu. A že se divili, když policajt zjistil propadlou půl roku. Asi štěstí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]