Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insolvenční řízení

Od: kopecnaolga odpovědí: 5 změna:

Dobrý den jsem již skoro dva roky v insolvenci a ted mi bylo nabídnuto po soužití a rozchodu s bývalým partnerem jako finanční vyrovnání automobil fabia r.v.2003 které je momentálně nepojízdné z důvody drahé opravy,dar jsem přijala a těšila se že si vůz opravím a budu ho využívat a vozidlo jsem po poradě s insolvenční správkyni která mi řekla že by to neměl být problém to na sebe přepsat ho na sebe přepsala.Dále jsem jako vzorně splácející dlužník správkyni poslala darovací smlouvu,že jsem nabyla vozidlo a ona mi obratem odpověděla,že vozidlo musím prodat a dát to jako mimořádnou splátku nebo uhradit do majetkové podstaty hodnotu toho vozidla která je v darovací smlouvě uvedena 15.000kč.Tak nevím co mám ted dělat myslela jsem že bude v pořádku když dar přijmu a napíši na sebe o čemž mě ústně správkyně ujistila,že bude v pořádku a ted mám starosti jak to mám udělat aby mi vozidlo nezabavily anebo abych nemusela platit 15.000? mohu dar vrátit,darovat někomu jinému?nebo vozidlo prodat za symbolickou částku at si ho nový majitel převede na sebe a opraví?Děkuji Kopečná Olga

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

0x

odpověděla jste si sama, zaplatíte 15 tisíc a vše bude v pořádku

vyvádět majetek dlužníka z firmy a podvádět tím již jendou podvedené dlužníky skutečně odporuje zákonům i morálce

pokud někdo někomu dluží a nesplácí, nastupuje exekuce nebo insolvence, cílem je dohledat zbylý matejek a uspokojit dlužníky, alespoň částečně...

Navíc neumíte napsat primitivní dotaz, pletete hrušky, jabka a švestka...v insolvenci jste vy sama, nebo partner?

vyrovnáváte se v rámci zániku spolenčého jmění manželů? Komu patří Fabie? Atd...nejsme spojené nádoby...ale to je problém drtivé většiny tazatelů, odmítají uvést jakékoliv podrobnosti ale chtějí podrobnou radu...to bohužel nejde

iv®
Mzxy nezlobte se, ale paní to napsala celkem jasně... To spíše Vy jste se do toho nějak zamotal...

iv®
hodnocení

0x
Potřebné informace Vám dá zase jen Vaše insolvencni spravkyne... Nejlépe by bylo se daru zrici, ve prospěch děti, známého... Tedy pokud již spravkyne nepodal a hlášení soudu.
asd1

Insolvenční správkyně kope za věřitele a tou první radou z ní vytáhla prachy za auto...

Vzhledem k nutnosti drahé opravy bych auto prodal a použil na mimořádnou splátku. Dát 15k a ještě opravu bych nedělal, pojízdné auto jde určitě pořídit levněji...

Vrátit dat těžko, tím by poškodila věřitele = to na 99% nesmí.

sebod*

mzxy. Tazatelka napsala dotaz jasně. Vy jste jej nepochopil.

Tazatelka. Auto bylo darováno Vám? Jestli je to dar, tak ať si ho nechá dárce vrátit zpět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]