Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Mám problém s kabelem koax, který vede od autorádia k anténě je tam někde zkrat a anténa tedy nefunguje.přišel jsem na to pozdě až když jsem koupil nové autorádio střešní anténu a separátor.
má někdo řešení, jak ten koax opravit, bez toho, abych musel rozebrat půlku auta?
předem díky za odpovědi.
Petr
Kabel od antény má nejen koaxiální (souosý) kabel kterým vede signál od antény, ale i izolované tenké lanko, kterým se vede napájecí napětí z napájecího konektoru autorádia do zesilovače v patce autoantény.
viz obrázek auto77.cz/...
Na napájecím konektoru autoantény na autorádiu je napětí vypínané klíčkem, takže když auto nejezdí, není zesilovač napájený a nevybíjí baterii. Samozřejmostí je, že těleso antény je vodivě spojené s karoserií - tedy se společnou kostrou, mínus pólem.
Takže možná není vadný kabel, jak si myslíte, ale připojení napájecího vodiče k zesilovači. Autorádio jednoduše vyzkoušíte tak, že místo přívodu od antény do konektoru v autorádiu zapíchnete kus drátu (tak asi metr) a rádio by mělo přijímat i na tento kus drátu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.