Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,v květnu tohoto roku jsem zakoupil starší vůz,cca 200km od domova.Pro auto jsem si jel o víkendu a tak jsem se s majitelem dohodl,že veškeré doklady včetně plné moci mu po udělání evidenční kontroly zašlu aby mohl auto na mne přepsat. Po té co jsem vše odeslal následovaly cca tři měsíce výmluv o nestíhání atd.. a nyní již bývalý majitel nereaguje na maily,telefony,prostě přestal komunikovat. Má tázka zní:je možné vyřídit přepis vozu pouze s kupní smlouvou a ofocenými tp vozu? Nebo jak jinak se dá postupovat abych auto na sebe přepsal,když bývalý majitel nespolupracuje?
Vzít pár kamarádů "rasíků" s bejsbolkami (pálkami),dojet k prodejce a vymlátit mu teletinu!Jenže to je trestné,takže legálně asi možnost minimální něčeho dosáhnout!Opravdu to vidím na nejlepší dojet za prodejcem a dotáhnout ho na úřad.KS nikoho nezajímá-možná poté u soudu,a ofocený TP již vůbec nikoho.
Milane -protože to není OK jsem napsal : JENŽE TOTO JE TRESTNÉ!
Žel v některých připadech ale účinné! Na doložení příběh bývalého kolegy (nyní důchodce)-dosluhovala stará Corsa kufrová!,tak synovec mu sehnal novější (o hodně) Palio a v ropě.Uplynulo 1/4 roku TP nikde,půl roku noc nakonec po roce a něco ,končila již platnost TK se dozvěděli náhodou,že prodejce je v exekuci,ale vesele kšeftuje s auty.Synovec se sebral s pár kamarády s bejsbolkami ,navštívil prodejce,dal mu "nůž na krk" a ubytovali se v hotelu že do xx hodin budou čekat na peníze-nedonese-li je pak budou jednat.Dopadlo to tak,že dotyčný vzal auto zpět,vrátil kupní cenu do haléře,zaplatil cestu (severní čechy-jižní čechy ) a hotel!
No a teď může nastat ještě daleko horší scénář. Na doklady vašeho vozidla jezdí někde ve světě legalizové kradené auto. Nepřál bych vám to, ale nevidím jiný důvod vytáček prodávajícího, než to, že prodal vlastně dvě auta. Možná jsem paranoidní, ale i ty nejčernější scénaře někdy ožívají.
Zjistěte si na evidenci vozidel, jakou reg. značku má auto s vaším VIN kodem.
předpokládám, že vozidlo z hlediska evidenční kontroly vyhovělo, pak by neměl být problém s identifikátory,
pokud majitel nesplnil to, co je uděleno v plné moci, jako kdyby jste to nesplnil sám, nepodal jste na úřadu společnou žádost a proto vám oběma hrozí sankce 0 - 50 tis. kč
Doproručuji odstoupit od kupní smlouvy, auto bez dokladů je k ničemu, protože jej nelze řádně užívat
Minmochodem platnost EK je 14 dnů, takže pokud jste na STK zaplatil 3 stovky za protokol, jsou to vyhozené prachy protože protokol už nelze použít
Na Vašem místě bych zajel na příslušný úřad a podal žádost za oba, vyplnil bych na první straně osobní údaje stávajícího vlastníka, na druhé straně údaje o vaší osobě, nechal bych se zkontrolovat u přepážkx podle op, k žásoti bych přiložil vše, co máte, tedy alespoň zelenou kartu a úřednici bych sdělil, že stávající majitel se k žádosti připojí za 20 minut
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.