Nejste přihlášen/a.
Když jsem za jízdy přibržďovala chcípnul mi motor, pokusila jsem se nastartovat ale ani prd zřejmě baterie po nakopnutí přes kabely nefungoval posilovač řízení kontrolky blikají jak zběsilé nafungovaly stěrače, světla ukazatelé rychlosti,otáček nic nejhorší byly brzdy úplně ztuhly... Po pár kilometrech znovu takže opět kabely a to už jsem dojela domů tak tak ... Co s tím? Může to být pouze naprosto vyšťavenou baterii? Jezdím s autem denně 75km...Mám fabii combi 1.9sdi rok výroby 2002...Baterie 2 roky stará.. Děkuji za odpověď
Vypadá to na prasklý řemen. Auto jede jen na baterku, ta nestačí na posilovač řízení a hlavně nejde posilovač brzd!
On nepotřebuje baterku, potřebuje podtlak. U benzinových aut se bere podtlak do posilovače brzd ze sání motoru, u naftáku je na to zvlášť vývěva, bývá poháněná řemenem.
Takze tahle dieselova (sdi) Fabie ma vyveru, ale ta je pohanena z klikove hridele a ne elektrickym moturkem, takze moje otazka zustava stejna - na co potrebuje posilovac baterku? Podtlak v sani motoru vznika snad i kdyz nezapaluji vsechny valce, ne?
Auto půjde na prohlídku v neděli, nicméně jsem dnes zkusila auto nastartovat a chytlo, všechny kontrolky svítili, ale když jsem sešlápla na neutrál plyn tak motor začal šíleně řvát měla jsem pocit jako by měl vyskočit tak jsem ho raději vypla.. Jsem zvědavá v čem je problém tak pak dám vědět.. děkuji za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.