Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s tím?

Od: terez* odpovědí: 11 změna:

Když jsem za jízdy přibržďovala chcípnul mi motor, pokusila jsem se nastartovat ale ani prd zřejmě baterie po nakopnutí přes kabely nefungoval posilovač řízení kontrolky blikají jak zběsilé nafungovaly stěrače, světla ukazatelé rychlosti,otáček nic nejhorší byly brzdy úplně ztuhly... Po pár kilometrech znovu takže opět kabely a to už jsem dojela domů tak tak ... Co s tím? Může to být pouze naprosto vyšťavenou baterii? Jezdím s autem denně 75km...Mám fabii combi 1.9sdi rok výroby 2002...Baterie 2 roky stará.. Děkuji za odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

2x
Nedobíjí to.

mire*
hodnocení

1x

Vypadá to na prasklý řemen. Auto jede jen na baterku, ta nestačí na posilovač řízení a hlavně nejde posilovač brzd!

ctenar*

Na co potrebuje posilovac brzd baterku?

Protože u fábie je elektrohydraulický servořízení
ctenar*

A jak souvisi servorizeni s posilovacem brzd?

mire*

On nepotřebuje baterku, potřebuje podtlak. U benzinových aut se bere podtlak do posilovače brzd ze sání motoru, u naftáku je na to zvlášť vývěva, bývá poháněná řemenem.

ctenar*

Takze tahle dieselova (sdi) Fabie ma vyveru, ale ta je pohanena z klikove hridele a ne elektrickym moturkem, takze moje otazka zustava stejna - na co potrebuje posilovac baterku? Podtlak v sani motoru vznika snad i kdyz nezapaluji vsechny valce, ne?

teriss
hodnocení

Auto půjde na prohlídku v neděli, nicméně jsem dnes zkusila auto nastartovat a chytlo, všechny kontrolky svítili, ale když jsem sešlápla na neutrál plyn tak motor začal šíleně řvát měla jsem pocit jako by měl vyskočit tak jsem ho raději vypla.. Jsem zvědavá v čem je problém tak pak dám vědět.. děkuji za rady

mcmerkurion*
hodnocení

0x

...tak teda na baterku bych to asi neviděl,párkrát jsem měl baterku cugrunt,ale todle mi to teda nedělalo,spíš to vypadá na nějakou elektroniku...

hodnocení

0x
Chyba muze byt na strane baterie , nebo alternator. Staci vzit multimetr a merit.

hodnocení

0x

taky bych to viděl na to že to nedobíjí je třeba navštívit autoelektrikáře aby provedl patřičná měření

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]