Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit, zda bude pokuta?

Od: pisalka odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

kamarádka si jako spolujezdec zapomněla zapnout bezpečnostní pás, projely jsme dvě křižovatky s kamerovým systémem. Je šance, že by nemusela přijít pokuta? Nevíte za jak dlouho přijde a v jaké výši? Normálně bych to neřešila a počkala jestli nepřijde dopis, ale bohužel na adresu kam by měl přijít nemám momentálně přístup. Jde někde zjistit info o tom, zda mám pokutu? Velice děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ne nepřijde.Pkd by Vás zastavili-kamarádka by zaplatila na místě.

doplněno 13.10.15 19:11:

Jen doplnuji-pokud se někdo v mém autě nepřipoutá-příště jej nevezu!Jako řidič sice nebudu platit pokutu za nepřipoutaného,toto si platí každý sám za sebe,ale stejně zodpovídám za vše v autě a statistiky hovoří jednoznačně včetně známých co měli vážné havárky-bez pásů by tady nebyli!

doplněno 13.10.15 21:30:

Trtr-*palec*

Takto jsem občas vezl jen po městě jednu starší osobu-ač sama bývalá řidička,odmítá prý ze zdravotních důvodů dát pás-od doby co jsem chtěl ať mi ukáže potvrzení se mnou nechce jezdit.

Jo a perlička-jeden člověk z práce šel přeparkovat auto a protože nedal pás stálo jej to 23 000kč pokuta,na dva roky čistírna (zbytkový-skoro 2promile ale cítil se prý OK).

trtr

Zdravím, tak to já jsem ještě drsnější, jak si někdo nedá pás, tak ani nejedu, protože nepřipoutaný spolujezdec přinese v případě nehody vážné zranění či smrt všem ve voze.

P.S.: Pokud se připoutáte, tak nejste v bezpečí, pokud nějaký jantar vozí masivní deštníky, psa a podobně na platě či v kufru má volně kovadlinu a podobné věcičky. Myslete na to, pokud dáváte věci do kufru. Také nákup za sedačkou řidiče, kdy nahoře je pěkně vyjímá plechovka hrášku je super. Stačí pěkná zatáčka, taška se převrátí a jakoby náhodou se plechovka dostane pod brzdový pedál, pozor na to. Ti co to zažili už Vám nic většinou neřeknou.

repkin*

Bod a souhlas.

sanyo*
hodnocení

0x

Nic nezjišťujte, protože nic vám nepřijde, kamera pasy nesleduje ..

hodnocení

0x

Jezdím bez pasů celý život, nikdy mě nic nepřišlo a to jezdím ve městě, kde je kamera na každým sloupu. Nic nepřijde.

trtr

ZDravím, jen se vozte, ale sám. No ale ona taková osoba katapultovaná z auta proti jinému je horší než-li divočák, takže i ostatní na Vašem stylu příliš nevydělají.

To máte samozřeejmě pravdu, ale při svém povolání jsem viděl i nespočet mrtvých, kteří zemřeli jen a jen vinou pásů, protože se nedokázli hlavou dolů odvázat. Uhořeli či se utopili doslova v kaluži. Myslím si, že je to svobodná volba každého účastníka silničnho provozu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]