Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení

Od: corsickaa odpovědí: 10 změna:

Mám kupní smlouvu na auto ,které bude s určitých důvodů ještě nějakou dobu ( možná i měsíc) stát v autosalonu .Mám už nyní uzavřít povinné ručení a havarijko?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

0x

Ano. Vozidlo by melo byt pojistene, je-li v provozu, nezalezi na tom kdo ho pojisti, ale ten, po kom bude chtit kancelar pokutu kdyz pojistene nebylo by se mel o to postarat - zjistit si jestli pojisteni existuje a kdy konci a zajistit aby nebylo vozidlo bez pojistky. Mate-li smlouvu, jste to Vy kdo by to mel resit.

corsickaaa
hodnocení

Nejezdí ,stojí v autosalonu a nemá registrační značky.Podrobnosti psát nebudu je to složitější situace.

stonek, mýlíte se, tak to určitě není!

buss
hodnocení

0x

Už § 1 zákona něco napovídá. No a není auto registrované, tak proti čemu pojistit. Bez pojištění by nešlo ani zaregistrovat...

hubas*

Kupní smlouvu sice máte, ale auto jste si ještě nepřevzal, tedy za něj nenesete odpovědnost. Převozní značky předpokládám přiděleny nejsou...

mzxy*
hodnocení

0x

mám lepší nápad, pošlete mi na účet 1000,- Kč, hned

ju*

Já ještě lepší, pošlete mi 8.000,- a budu na Vás myslet...to je hovadina podobná té s tím barákem, zaplatím barák ale mužu v něm bydlet až za dva roky...blbost ta je nejdražší...kupte dnes a splácet budete zítra...

corsicka
hodnocení

Nic o tom proč nemám auto doma nevíte tak nepište že je to blbost.Jinak důvodem je jeden chytrý zákon bývalého pana ministra Drábka.Zákon podle kterého mi kupní smlouvu i regaistraci musí schválit opatrovnický soud.A pro mě je lepší když je auto po tuto dobu schované v budově než aby stálo na ulici.

asd1

Mimo veřejně přístupné komunikace (v budově) není provozované a pojištěné být nemusí. Pozor aby s tím někdo nevyjel ven bez pojištění.

hodnocení

0x

Corsicko, pokud vozidlo jen zakoupíte, nemusíte mít pojištění. Pokud ho budete chtít dát do provozu, tak to bude jinak..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]