Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v červnu 2015 jsem zdědila po manželovi auto v hodnotě 19000,--Kč které jsem následně v září 2015 prodala. Neví někdo, zda se musí zaplatit daň? Děkuji.
Asi takhle-mám na sebe napsané auto,ale je to s manželkou NAŠE auto,ne moje-koupili jsme jej společně-zemřel-li bych-papírově jej zdědí manželka ale pořád je to i její majetek a prodala-li by jej pár měsíců po změně na sebe-NEMUSÍ zisk z prodeje přiznat ke zdanění!
Předpokládám že to takhle je i u tazatelky stejně jako v tisícistech manželstvích!
doplněno 07.10.15 21:28:Uško-ale tazatelka "dědictví"prodala!
doplněno 10.10.15 10:44:Pepo musí se přiznat i při prodeji do 1.roku i když je zisk 0 nebo dokonce mínusový!
musíte podat daňové přiznání , za tento rok do konce března 2016 a tam tento příjem ,společně s dslšímu /mzda/ uvedete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.