Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parametry rele?

Od: paboz® odpovědí: 4 změna:

prosim da se premerit rele,abych zjistil zda je v poradku?jedna se o rele spinani tlumenych svetel na fiatu.Kdyz s nim hybam tak se nekdy svetla rozsviti.A kdyz je v roznutem stavu zhasnu tak se se znovu zase nerozsviti.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumid
hodnocení

0x

Co chceš měřit? Najdeš si na něm cívku a na tu budeš střídavě přivádět stejnosměrné napětí 12V z baterky.

Na spínací kontakt si dáš obvod se žárovkou třeba k vůli zátěži H7 nebo H3 nebo H1 či H4 a budeš sledovat, zda relé žárovku rozsvěcuje.

86 a 85 cívka

30 a 87 kontakt spínací (většinou jde + baterky na 30 a 87 na tu žárovku či spotřebič)

hodnocení

gumide tak jsem rele zapojil dratami pres baterku podle schematu a potfora zarovka svitila .Zkousel jsem ji spoustu krat zapnout a vypnout a ani jednou nezavahala,ale v patici ani ranu.

Pak jsem si na schematu el.zapjeni vsimnul ze je tam jeste jedno zhodne rele a to je od mlhovek,blby dostup vymontovat celou skrinku pred spolujezdcem chybel na nim jeden konektor 87a tak jsem ho prubnul vrazit do tlumenych a funguji.

Proste se mi nechtelo kupovat rele za 300 na vyzkouseni.Tedkom ho z jistotou koupim at sviti i mlhovky.

Akorat jak to ze tam chybi vyvod 87a a presto funguje

gumid

relé má někdy místo spínacího, přepínací kontakt.

30 je ten pohyblivý jazyk a ve stavu klidu je přiložen na 87a

a ve stavu sepnutí se jazyk 30 přesouvá z 87a na 87

tedy některá zařízení si vystačí s pouhým spínáním a rozpínací kontakt (při sepnutí relé rozepni kontakt) nepotřebují

Ovšem 87a se hodí pro DRL světla deního svícení, kdy při rozsvícení obrysovek a sepnutí relé kontakt 87a odepne ty DRL dení světla. Na to se třeba hodí.

hodnocení

0x

bud sou vypálený silový kontakty relé nebo samotná patice do který je relé zasunuto -dej to relé nový a bude klid

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]