Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpory na denne svietenie

Od: danieo odpovědí: 11 změna:
Zdravim ludia chystam sa kamosovi robit denne svietenie..teda uz tam ma vsetko nahodene a funguje to.. je to oed svietenie plus led hmlovky.. Pc stale vykazuje tie hmlovky ako keby tam nebola ziarovka ale svietia.. Viem ze tam treba dat odpor.. skusal som 33 ohm 5w..ale nepomohlo..odpor sice zahrievalo ale Pc vykazovsl chybu stale.. original jedna hmlova ziarovka mala 12V 55W co je cca 4ampere odber a okolo 3ohmov ma vlakno ziarovky. Teda musim nahradit ziarovku odporom.. takze kupim napr. 3ohmovy odpor, ale musi byt ten odpor stavany zatazi 55W?Alebo tam staci dat odpor 3ohmy a 5W? Neviem ci by som vobec aj odpor 3ohm 55W zohnal.. led hmlovka samostatna ma odber 5W. Dakujem

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fiser22*
hodnocení

2x

Jaký pak má smysl předělávat cokoliv na LED pokud tam narveš zátěž s 55W? jinak, když už řešíš denní svícení, tak by stálě měla být zachována funkce obrysových světel apod. automaticky by se měly zapnout po nastartování/otočení klíčku, a zhasnout při rozsvícení obrysových...

doplněno 02.10.15 15:48:

Btw, cokoliv na autě by mělo mít homologaci... (to jen pro případ že jsou to nějaké doma dělané LED světla)

doplněno 02.10.15 15:55:

jaký rezistor ti napoví Ohmův zákon, pokud se nedokážeš dopočítat tak radši nic nedělej, nic ve zlém, ale i 12V dokáže lehce podpálit auto... Jinak by měl být přibližně 3,45 Ohm/55W

danieo
hodnocení

Dopocitat sa viem len mi ide oto ci tam musi byt odpor 55w alebo 5w staci.denne svietenie je cez obrysovky riesene len hmlovky sa menily za led a tam to potrebujem nejak osalit.. este sa spytam co je za tym ze sa obrysovky led zapinaju a vypinaju same? Davate to od plus kabla z obrysoviek alebo iny privod? Vypinac na svetla a obrysovky ma stalych 12V teda svietit by malo denne svietenie pokial obrysovky manualne nevypnem nie?
fiser22*

stačí Ohmův zákon a dojdete k tomu že 5W nestačí, už z principu, 5W je stejných jako 55W? To že se LED musí zapínat samy a vypínat při rozsvícení obrysovek je dáno zákonem , na to jentak +12V nestačří, je k tomu třeba alespoň reléová logika která LED vypne při rozsvícení obrysových.

Doporučuju nastudovat: policie.cz/... --- vyhnete se tak pokutám...

gumid

12V nepodpálí auto.

Podpálí ho proud dodaný baterkou s vekou kapacitou což ve zkratu může být i 400A.

fiser22*

Ano, samozřejmě, myšlenka byla spíše v tom že většina lidí si myslí že když je něco na MN , například 12V, tak že se absolutně nemůže nic stát, o proudech většina ani nepřemýšlí

hodnocení

0x

já bych to samo domo nedělal ty odpory se dokážou pěkně ohřát a pokud nemaj dostatečný chlazení tak se ti může stát že se brzo začneš kamarádit s hasičema :)

danieo
hodnocení

Nasiel som origo odpory s chladenym ale len do zataze 50w bude to stacit? Ako funguje automaticke zapinanie a vypinanie tych dennych svetiel? Plus kabel sa pripaja z obrysoviek?dakujem

ne plus potřebuješ po klíčku tedy Přívod do spínače zpětných světel nebo váha vzduchu a mínus se zapojuje na plusovej drát parkovacích světel

nnikdo
hodnocení

0x

Proboha proč tam dáváte světla pro denní svícení, když pak zbytek ušetřené elektriky spálíte na odporu? To nechápu. Jaký to má smysl?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Podle toho zvláštního názvu dotazu, jsem spíš očekával nějaké námitky, právě na to Denní svícení. A ty zatím vymýšlíš takovýhle blbiny. Z objektivních důvodu bych do toho denního svícení, jen na předku ani nešel. Tak, jen blbni.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Tak za prvé:světla pro denní svícení použitá na automobilu MUSÍ mít homologaci,což doma zhotovený výrobek mít nebude.Kdysi jsem si vyrobil světla také.Použil jsem obal ze světel,které prodávali rákosáci,koupil jsem vysoce svítivé diody,ke každé diodě jsem přidal odpor na 12V.zapojil jsem + pól na pojistku a mínus na přívod proudu do parkovačky.Fungovalo to i bez relátka do doby,než jsem koupil světla homologovaná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]