Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na ČKP

Od: nickkzde odpovědí: 9 změna:

Dobrý den .
Mám na sebe evidované auto které již neexistuje ( bylo rozebráno na díly asi před rokem ) poslední STK skončila 05.1995 auto jsem neodhlásil . Při stěhováni do jiného okresu jsem ztratil velký technický průkaz ( mám malý techničák a SPZ ). Po novém roce jsem uzavřel krátkodobou pojistku ( která je již neplatná) že auto odhlásím ale ve starém okresu kde je auto evidováno my ho odhlásit nechtějí protože tam nepatřím podle bydliště v novém mi ho neodhlásí protože nemám vel.tech.pr. a k vystavení nového chtějí vidět auto že existuje. Teď mi přišel dopis od ČKP že mám zaplatit za dva měsíce co se s tím dá dělat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda2*
hodnocení

0x

Oznamit, ze vozidlo neprovozujete, protoze neexistuje.

Zakladni chyba byla uzavrit tu pojistku, to je snad i protizakonne, kdyz auto neexistovalo. V podstate to byla finta pojistoven jak se prasknout a pak tezko vysvetlovat, proc to clovek pojistil kdyz to neprovozoval.

sasdax*

Na pojišťovnu bych to nesváděl. Je očividné že podvádět chtěl nickkzde. Spíše by měl zajímalo proč to bere tak kostrbatě, než aby šel přímo ke zdroji a řekl jim jak to přesně je. Co se stane když dojdu na úřad, řeknu jim že auto neprovozuji a už jej ani nemám pěkně dlouho a velký TP jsem ztratil. Proč se nezeptáte přímo jich jak máte postupovat, když jim auto ukázat nemůžete. Nejste určitě první takový člověk a určitě vám poradí jak na to (no alespoň by měli).

jarda2*

Nemyslim, ze chtel podvadet, IMHO se na to jen vys... ;)

A system pojisteni je u nas moc opruzujici, stve me, chtelo by to nejake zmeny (pojisteni ridice a ne aut, dobrovolne s vlastni zodpovednosti atp. dalsi varianty. Proc mam furt behat ukladat/vyzvedavat znacky, uz me to nebavi)

sasdax*

No jsem pojišťovák, tak vím že klient ani neřekne důvod proč pojišťije vozidlo. Takže neřekl bych že podváděla zrovna pojišťovna.

Co se týká pojištění, tam by bylo asi těžké dohadování o tom kdo vozidlo řídil (při nehodě). Z toho se dá vyvlíknout. Kdežto když se pojistí vozidlo, tak je zodpovědný majitel (vetšinou).

Co se týká změn, tak bych taky rád nějaké viděl, hlavně ze strany ČKP a prokazování bonusů a malusů.

No a proč bys měl pořád běhat ukládat značky? To jsem nepochopil.

jarda2*

No beham se znackama proto, ze mam vetsinou tak 3-4 auta a motory pod 3l povazuju za vhodne tak do sekacek. Jinak to nejde, proste je to konicek a stavajici system je pro me velmi organizacne narocny. (zaroven jezdi vzdy 2 auta - ja + manzelka, ostatni je vetsinou napul rozebrane - neco jako letni a zimni auta ;) )

sasdax*

Motory do sekaček :D Pěkné. Pak už to chápu. No pokud se ti nechce běhat, tak si to nech pojištěné. Ale jelikož nechceš zbytečně platit pojišťovně, tak si třeba udělej flotilovou smlouvu když už máš více aut a třeba tě to vyjde ještě levněji než doteď. Jen si myslím, že běhání se stejně nevyhneš. Jen by to za tebe třeba dělal tvůj pojišťovací zprostředkovatel. Všechno jde udělat.

ridic*

Nebo se mu stane to co se stalo mne. Na DI mi rekli, ze jsem podle nich v legislativnim vakuu a ze oni nevi jak to vyresit.

Určitě to tak nebylo, páč neexistuje DI a "legislativnim vakuu"

Je to jen neznalost, nebo nepochopení situace, popřípadě nevhodný výklad.

hodnocení

0x

nickezde, prostudujte si zákon 168/1999§1 ods 2, kdo musí mít pojištění. Když nic nemáte NEMUSÍTE platit pojistné.

Pak je ještě problém, že jste vozidlo rozebral a nevyřadil z evidence. K vystavení duplikátu techničáku NEMUSÍ MÍT PŘISTAVENÉ VOZIDLO. Požádejte je, aby vám sdělil podle jakého předpisu chtějí vidět vozidlo. Uřednice ho opravdu chce vidět? Tomu nevěřím, Kde je pravda? Co nám tajíte, nebo mlžíte?

S dopisem od ČKP do 30 dnů odešlete odpověď, že vozidlo již nevlastníte a vozidlo již není provozováno.

Vždy lze najít řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]