Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dnes ráno jsem ze zvědavosti přetáčel studený motor hned asi po 20 sekundách po startu až na maximum otáček maximálně ale pětkrát. Je možné že jsem poškodil motor? Nebo jsem moc paranoidní?
O žádnou morální radu do života, nebo co si o mě myslíte jsem zde nikoho nežádal. Je to zcela na mě jak naložím s mým majetkem - můj majetek, můj rozum. Jestli jste tak neskutečně tupí a nedokážete mi odpovědět na mou otázku tak tu nemáte co dělat.
doplnit | odpovědět [nahlásit]
Dovolte pro pořádek, jen malé upřesnění termínu přetočení motoru. O přetočení motoru, hovoříme jen v případech, že se motor otáčí vyššími otáčkami, než jsou otáčky maximální - (dané konstrukcí motoru). Takové přetočení motoru má zpravidla fatální následky, zejména u vznětových motorů. K přetočení motoru, pokud je motor bez závad , při normálním, běžném používání motoru nemůže dojít. Motor se přetočí jen tehdy, pokud přeřadíte na nižší rychlostní stupeň, při rychlosti vozidla, která převyšuje maximálně dosažitelnou rychlost na daný nižší rychlostní stupeň ( akutně také při roztahování vozidla) a také v případech, kdy dojde k poškození omezovačů otáček, zejména u vznětových motorů.
Motorismu zdar. -miro
Prosím, nestrašte ho tolik. Pokud bylo o motor trochu postarané, včas měněné oleje, rozvody atd, pak by se nemělo nic stát. Jistě-že mu to neprospělo, ale že by se proto musel hned rozbít? Motory přece nejsou jako dominové kostky. Vždyť spousta zvláště služebních vozů si podobné zacházení taky užije, to by jich podél cest muselo stát hromady.
ano, motoru za studena nesvedci vysoke otacky hned po startu. u novych aut by jste se mel hned rozjet a jet par minut pomalu u starsich je jedno ze stojite a chvili protacite motor.
Dovolte pro pořádek, jen malé upřesnění termínu přetočení motoru. O přetočení motoru, hovoříme jen v případech, že se motor otáčí vyššími otáčkami, než jsou otáčky maximální - (dané konstrukcí motoru). Takové přetočení motoru má zpravidla fatální následky, zejména u vznětových motorů. K přetočení motoru, pokud je motor bez závad , při normálním, běžném používání motoru nemůže dojít. Motor se přetočí jen tehdy, pokud přeřadíte na nižší rychlostní stupeň, při rychlosti vozidla, která převyšuje maximálně dosažitelnou rychlost na daný nižší rychlostní stupeň ( akutně také při roztahování vozidla) a také v případech, kdy dojde k poškození omezovačů otáček, zejména u vznětových motorů.
Motorismu zdar. -miro
V čem se liší tůrování studeného starého a novějšího motoru?
vysoké otáčky nezahřátého motoru nesvědčí ani starému motoru třeba ve škůdce 105 z roku 79 stejně jako oktě vyrobené letos!Je jednop zda-li na místě !
Při párkrát krátkém přetočení na maximum by se však nemělo nic stát ne? Řídím krátce, po tom sem si uvědomil že je motor studený..
doplněno 25.09.15 21:33:doplním že to bylo na volnoběhu
Poškodit motor se mohl. A docela jistě se nepatrně poškodil. Třeba to ani nepoznáte a nikdy vás to ani nenapadne, ale klidně jste mohl ubrat nějakých 50 tisíc kilometrů z celkové životnosti. Mohl, ale nemusel. v každém případě je to blbost. maximální otáčky (do omezovače) nesvědčí ani ohřátému motoru.
Ze zvědavosti - by jste mohl provést rozběh hlavou proti zdi, je udělována cena těm, kteří se zabijí při provádění debilních pokusů, za nešíření vlastních genů které by byli ohrožením pro lidstvo...zatím slabé s tím motorem, ale pokud se budete snažit určitě přijdete na něco lepšího, základ máte dobrý... hodně zdaru a informujte nás před započetím pokusu a po něm.
k tématu mám otázku: peugeot píše: při mazání chyb u RJ : otočit klíčkem-zapnout zapalování počkat 10 s, nastartovat a 2 s akcelerovat na plný plyn - nikde se ale neuvádí zda motor studený, zahřátý a pod...přímo to píšou v PP2000...jaké máte na to názory? děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.