Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se měří emise?

Od: milena8421® odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny motoristy,

mám 2 otázky-když mně zastaví policie a kontroluje mi ev.známky na zadní RZ, bere měsíc TK jakože platí až do konce, když mám TK platnou do 1.10. a procvaknutý je 10.-tý měsíc? Nevím zda do 1.10. tu TK stihnu.

A druhý dotaz-jak se vlastně měří emise? Pamatuju se, když jsem jednou byla sama na TK, že motor mého auta vytáčeli do takových otáček až mi to rvalo srdce. Nevíte někdo do jak vysokých otáček ten motor točí a zda mu to nemůže ublížit? Ten můj má už najeto 175.000 a má obsah 1.2. Děkuji za odpovědi, Milena Š.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ne, platí jen do dne, ne do konce měsíce. Policie lustruje přímo v databázi nikoliv jen na SPZ. Už mě takhle i stavěli, že mám prošlou STK, měl jsem ji týden. Pak se mi omlouvali, že nemají asi aktuální databázi.

To rvaní srdce bude... taky jsem to nerad slyšel. Zvláště pak u nafty. Jednorázově to motor musí v pohodě ustát, pokud není před koncem života. Ptal jsem se technika, proč to tak vytáčí. Ochotně mi to vysvětlil, ale už jsem to zase zapomněl :)

hodnocení

Díky za odpověď, naštěstí nafťáka nemám. Milena.;)

trtr

Zdravím, tak u benzínového motoru ty otáčky jsou v pohodě, ale u nafty při tzv. přeběhovém testu se občas stane, že motoru praskne řemen rozvodu a konečná. Někteří na to upozorňují, že je třeba mít rozvody v OK stavu a ne na hranici výměny.

hodnocení

Au au, a zaplatí to kdo? Majitel auta že? *smich* Díky.

fik
hodnocení

0x

To motor musí vydržet,motor má omezovač který zastaví nárůst otáček aby to nešlo do nebezpečného. Když to jednou za dva roky pořádně vytočí tak se vážně nic nestane.

Technická se bere do dne,ne do konce měsíce,takže i když máš procvaknutý 10 měsíc tak platí jen do 1.10.

hodnocení

Díky moc, ulevilo se mi...:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]