Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr levné dodávky

Od: panama odpovědí: 14 změna:

Pěkný večer všem přítomným. Měl bych dotaz s ohledem na výběr dodávky. Opravujem dům a tak sháním " pracanta " na práci okolo domu ,případně přívoz dřeva atd... Nebyl by využíván pravidelně, jen nárazově, tak nechci nic drahého ,bylo by to pro mě zbytečné. Nejlépe cenově tak do 40 Tkč . Kvůli pojištění jsem zvolil motor 2,5 D ... Jen nevím co by bylo lepší jestli Ford Tranzit,Fiat Ducato nebo Citroen Jumper . Jaké jsou vaše postřehy nebo zkušenosti? Případně se nebráním i něčemu jinému . Díky za vaše případné rady nebo postřehy :) PS : Vím,že jsou 2,5 D zdechliny,měl jsem možnost jezdit s Tranzitem 56kw,ale nemám to na daleké dojížění.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

8dyrepavo
hodnocení

1x

Nevím ,jestli je chytré kupovat za 40tis dodávku s nejmodernějším přímým vstřikováním.

U dodávky na občasné ježdění pro dřevo a na práci okolo domu bych uvítal konstrukční jednoduchost. Takže klidně bez turba a klasické rotační čerpadlo. Common rail už si nenechá líbit to samé. Není turbo, tak se nemůže porouchat. atd. atd.

Všechny dodávky v této hodnotě budou +- těsně před rozpadem a budou vyžadovat větší opravy. A čím méně tam toho bude, tím méně budeš opravovat.

panama

: Dík za příspěvek , to co píšeš je pravda,navíc potřebuju hlavně něco opravdu spolehlivého ... Takže myslíš, že staré motory 2.5 D by nebyl zas takový krok vedle? už jsem se byl na nějaké dívat , v cenové relaci 20-30 000,- nebyly vyloženě v rozpadovém stavu,ale bylo na nich spousty práce ... zkrátka jsem si vědom,že nic pěkného nekoupím,ale chtěl bych jí udržet 5 let při životě a pak šrot .Počítám,že hned po koupi budou všecky dodávky na nové brzdy+hadice,nové gumy,vyvaření ...a pak klasika ...rozvody a náplně .

hodnocení

0x

Bral bych ducato s 2,8jtd motorem. Je vetsi nez tranzit a je ii levnejsi.

Nicmene za tyhle penize budou vsechny sezrane a budou potrebovat alespon minimalni investici.

Rozhodne berte motor s turbem, je to neporovnatelne.

panama

Díky za odpověď . Počítám,že za tuhle cenu to nebude nic pěkného,ale chci si nechat rezervu 15-20 a za tohle ji dát dohromady aspon trochu. Motor 2.8 je spolehlivý? Je něco speciálního na co by se konkrétně u tohoto motoru mělo dát pozor při koupi?

Co se týče kvalit motoru, tak je to jeden z nejlepších motorů co se do dodávek dával.
Mám ho v autě taky, najeto přes 700000 a pořád jede surově.
Spotřeba se pohybuje 7-10l.
Teď mi začal sice brát vodu, ale na to jak dostává zabrat, tak na to má asi nárok. Budu ho muset nechat přetěsnit.
panama

requied® : Tak Vám děkuju za Vaše zkušenosti,popřemýšlím o něm :)

hodnocení

0x

dodávek podle vašich parametrů je namátkou cca 6 - tedy použitelných... Také bych šel do jednoduchého motoru, nejlépe TD (Fiat Ducato 1,9TD?), a s kW minimálně 66.

On by stačil třeba i pickup... sauto.cz/...

Naopak výhodnější pro život je vícemístný - např. sauto.cz/... - tedn ještě pár tisíc km může najet a můžete vzít kamarády na hokej...

doplněno 22.09.15 13:26:

Od konce - ano, u dodávek jsou i typy, kdy je v TP uvedeno počet míst 3-9. Sedačky jsou pak demontovatelné a vznikne rovná úložná plocha. Záleží ale ny typu dodávky a údají v TP - netroufám si tvrdit, že zrovna daný odkaz je na tento vůz. Pokud by se demontovalo více sedaček, může to být v rozporu s TP a výrobcem, tj. může vzniknout problém. To samé je o foliích - ale nikdo vám nezakáže dát si uvnitř kus kartonu na okno, když zaparkujete...

Ten seat je s velmi dobrým motorem, ovšem seaty jsou náchylné k rezivění..

Dodávky brzdou provozu jsou vždy (stejně jako osobák), když dodržujete pravidla silničního provozu. Takže pokud pojedete ve vesnici s meďourem 50tkou, budete také brzda... Naložený vůz na max. opět jede jinak než prázdný...

Jel jsem v 1,9D prý 37kW - jelo to plně naloženo velmi pomalu, ale materiál jsme dovezli. Nebudete vozit materiál 500kg každý den, jednou za rok být pomalý jako traktor není tak strašné...

panama

jmlc : Díky za Váš čas mi posílat konkrétní odkazy,vážím si toho :) Máte s Ducatem 1.9 nějáké zkušenosti? Nebude to vyloženě brzda provozu? O pickapech jsem už uvažoval,ale ty jsem vyloučil,chtěl bych už něco většího když už . U toho vícemístného máte pravdu s tou všestranostní,možná by stál za uvahu,někdy na vyvezení rodiny by to bylo super :) Jenže zas při vození a odstavení auta by bylo nepříjemné aby mi tam každý koukal co vezu,daly by se okna zatonovat aby to neodporovalo zákonům? Nevím jak je to u dodávek . Další otázka, po vytažení sedaček jak to bude s místem? Vznikne rovná plocha?

No tak k 1.9 d ti mužu řict jen to jdi do toho, na vrakáčích těch dotorů je dost neboť se to nerozbíjí a mà to jen 50 kw ale drží... máme ho z toku 2000 první majitel.Závady skoro žadné jen loni přetěsnit těsnění na makovici. Jezdí okolo 9 až 10 l ale za tu spolehlivost to stojí . Těžké věci s tim nez problemu odrahneš také .. plný vlek písku ( 900 kg plus 200 ) neni problem , táhnout auto 2 t neni problem jen ta rychlost ale jede...
panama

david63 : Super diky,asi pudu do klasiky 1.9 :) a ty mas konkrétně co za dodávku jestli se smím optat? :)

Citroen juper 1.9d je to snad rok 2000
Taková ta krychle s výfukem na boku a první majitel když si jí otec pořizoval tak byla nová
panama

david63 : Diky za info *palec* a kolik mu tak nalozis? a co treba komponenty napravy? vydrzi to neco?

hodnocení

0x

Opravuji dům a střídavě si půčuji Ford Transit valník , když potřebuji vetší nosnost a délší díly pro převoz (jekly, roxory apod)Je to 2.4 TDCi.Krásná jízda ale motor katastrofa na spolehlivost.Pokud Vám během 140 tis naj km odejde 2x turbo a pak prasne za jízdy klika, tak je to o ničem.

Když potřebuji menší valník , tak beru Ducato 2.5 TD je rok někdy okolo 1995-1999.Má menší nosnost i délku valníku,ale motoricky naprosto bez problému.Spíše je to rachotina.Stála v loni 49 000,- a na moje učely je naprosto vyhovující a uvažuji, že si toto přesně pořídím.Sice některé závady zvlášť elektrické jsou docela otravující,ale dá se s tím žít dokud to jede...A hlavně pokud to nepotřebuji na obživu ale jen na občasné převozy...

Ducato můžřu doporučit.

Citroen Jumper ze stejných let je ekvivalent Ducata.Stejné motory, díly, tvary...

panama

michalbc : Dík za příspěvek . věřím,že s " moderní " dodavkou to musí být pěkná jízda, vidím jak po dalnici švihají 150 km/h ,ale zvolím nějaky " pravěky " motor držák,přecijen jak píšete ... Když člověk auto nepotřebuje na obživu,je to i zbytečné ... Kamarád má staré Iveco ,ale uplně to retro ...sice nakladový prostor 4,2 metrů,ale zase jezdit v takové příšeře bych se styděl to same např starý Trafic ..atd ...Jumper nebo Ducato mi příjde vzhledově ještě přijatelné...nebo i tranzit ,ale ten jen zepředu :D sice o vzhed nějak přednostně nejde,hledám něco na práci,ale kdo by chtěl jezdit např ve 1203 :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]