Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přepsat vozidlo - kupující nereaguje

Od: keanpuc odpovědí: 12 změna:

Dobrý den. Dostal jsem se do mizerné situace a momentálně nevím jak z ní ven.

Prodal jsem vozidlo na splátky a ve smlouvě bylo uvedeno, že kupující se stane vlastníkem po splacení celé částky. TP jsem si tedy nechal zatím u sebe a povinné ručení platím také, i když vozidlem už 4 měsíce jezdí nový majitel.

Dnes mi má přijít poslední splátka a měli bychom s kupujícím vozidlo přepsat. Problém je v tom, že jediný kontakt na kupujícího jsem měl v telefonu, který přestal fungovat, takže číslo na něj nemám. Adresu uvedenou ve smlouvě má na obecním úřadě, takže bydliště také neznám a nemám tedy jak se s kupujícím domluvit, kdy se sejdeme auto přepsat.

TP mám u sebe, povinné ručení je zaplacené do konce měsíce. Jak mám teď postupovat? A co když mi poslední splátka (4000,- Kč) ani nepřijde?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Velmi úsměvné pro lidi, co to čtou ... Dost dobře nerozumím, jak dokáže někdo postupovat takovým způsobem u tak závažné věci, jako je prodej vozu. Napadá mne pouze a jen navštívit daný obecní úřad s kupní smlouvou v ruce a požádat o bližší kontaktní informace na kupujícího.

buss
hodnocení

0x

Za blbost se platííí. Napsat mu na tu obec, snad na poštu chodí. Páátrat. Proč jste hradil pojistku? Nepřijde? Smůůla, k soudu.

mzxy*
hodnocení

0x

chtěl bych také 4 tisíce

jediným kontaktem by mohl být i kouřový signál, bez záruky, že se někdy objeví

udělej si pojistrku na blbost

bez zaplacení celé kupní částky tefdy nedošlo k převodu vlastnického práva?

ve smlouvě je urečitě uvedena vysoká smluvní pokuta úroky, takže škoda brzy dosáhně závratné částky, pak se podá trestní oznámení, auto se nahlásí jako odcizené

k2

Vas vyklad prava je ponekud sverazny...

k2, proč myslíte?

Pokud si uzavřu kupní smlouvu, kde budou i sankce při porušení, pak má mzxy úplnou pravdu. Většina smluv je napsáná mizerně.

k2

Minimalne hlasit neco jako odcizene, kdyz to ve skutecnosti ukradene neni je blbost a velice rychle by se to mohlo proti cloveku otocit. Tim jsem si celkem jist.
S trestnim oznamenim to vidim take dost blede, nedodrzni smlouvy bude spise "jen" obcanskopravni spor-tedy zaloba k soudu. Pochybuji, ze PCR na tom bude neco resit, ale nejsem pravnik, takze toto brat s rezervou.

Spojitost s pojistkou na blbost jsem pak nepochopil vubec.

hodnocení

0x

bych na základě smlouvy okamžitě zrušil pojistku proč jí platit když auto neni moje a pánovi bych nechal na jeho adrese vzkaz že jak se do 14 dnů neozve auto zrušim

k2

Z ceho usuzujete, ze tazatel neni vlastnikem auta a jak chcete auto "zrusit"?

pokud je ve smlouvě napsáno že se dotyčný stane majitelem vozu až po zaplacení celé částky a k zaplacení nedošlo neni co řešit dle mě je majitel vozu jasnej

jak zrušit? seženu papír o ekolikvidaci a hotovo

k2

...bych na základě smlouvy okamžitě zrušil pojistku proč jí platit když auto neni moje...
vs.
...pokud je ve smlouvě napsáno že se dotyčný stane majitelem vozu až po zaplacení celé částky a k zaplacení nedošlo neni co řešit dle mě je majitel vozu jasnej...
Dle mne je taky majitel jasny, ale Vy se v tom nejak ztracite. Jednou radite tazateli vypovedet PR (alespon to mi z Vaseho 1.prispevku vyplynulo), podruhe uznavate, ze tazatel je stale majitelem.
Nevim, jak moc mate dobre zname na ekolikvidaci. Co vim ja, tak ponovu ekolikvidaci bez fyzickeho pristaveni auta (musi se fotit) a dodani kusu kastle s vyriznutim VIN Vam dnes nikdo neudela. Ale treba mate lepsi info a znamosti...

hodnocení

0x

Nechcete mi také platit PR,jde o malou částku-s připojištěním skel jen 2000kč ročně!?

Jak píše tuším Ďábel-poslal bych upozornění (DD!) že OKAMŽITĚ ruším PR a poklud se k určitému datu neozve-ruším auto!Byť takové řešení není košer a sehnat eko protokol taky nebude snadné !

hodnocení

0x

Doufejte, že se kupující sám ozvě. Nebo budete muset pátrat po něm.

Vy si nepíšete do smlouvy kontakty na kupce?

Příště to již určitě uděláte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]