Nejste přihlášen/a.
Dobrý den měl bych dotaz včera jsem boural kamarádovi čtyřkolku bohužel se vyskytla škoda cca 30 000kč pojistku na blbost mám nehoda se stala na polní cestě kam nebyla přivolána ani záchranná služba ani policie projde toto u tzv. pojistky na blbost abych mu jí mohl nechat spravit? pojistku mám založenou cca rok děkuji předem za vaše odpovědi
Pojistka na "blbost" prakticky nekryje vůbec nic. Proto je také tak levná.
Tam ale chodíš na velice tenkém ledě, protože i pouhé zamlčení důležité věci je trestné.
Některé výluky jsou až úsměvné. např. pojišťovna Generali, u které jsem musel mít tuto pojistku. Ale ono je to všude +- stejné.
Zajímavé Výluky z pojištění...
- způsobenou na movitých věcech, ke které dojde při anebo v důsledku jejich používání, přepravy, zpracování, nebo jiné činnosti na nich nebo s nimi;
– osobám blízkým pojištěnému;
– osobám majetkově propojeným s pojištěným.
- na věcech, které si pojištěný nebo za něj jednající osoby vypůjčily, zapůjčily, užívají na základě nájemní, pachtovní nebo leasingové smlouvy nebo vzaly do úschovy, i pokud tato úschova představuje vedlejší závazek
doplněno 21.09.15 20:31:Takže např. si půjčím od kamaráda mobil, abych si zavolal. Ten mi upadne. A máme tu výluku.
Když neřeknu, že jsem ho vůbec měl v ruce(první výluka) a že jsem na něj náhodně upadl, tak tu máme další výluku. Je to kamarád a tedy osoba blízká pojištěnému. Atd atd atd.
Dokud se bude jednat o věci ,které mají malou hodnotu, tak se dá plno věcí zamlčet a přibarvit a ono to třeba vyjde. Ale až půjde o několika miliónovou škodu, proti které by hlavně taková pojistka měla fungovat, tak si dá likvidátor hodně práce, aby všechny výluky padly na úrodnou půdu. Také už pouhé zamlčení důležité skutečnosti bude odměněno trestním oznámením.
Pojištění "na blbost" je pojištění dobré - např. pokud jedete s nákupním vozíkem moc rychle a podaří se vám rozbourat stoh krabic vodky, když máte děti zlobivky a ty se při hraní netrefili do terče ale do sousedového okna... Ale jak zaznělo, pojištění na škodu způsobenou řidičem je věc jiná a kryje ji jen a pouze havarijní pojištění. Pokud tedy chápu dobře, že jste si půjčil čtyřkolku a s ní se rosekal...
Ještě by byla možnost, že jste např. sekal trávu podél cesty a chtěl kamarádovi zamávat, jenže jste ho křoviňákem bouchnul, on havaroval - to by pak mohlo být plněno...
doplněno 21.09.15 14:14:@sebod - jestli si nepletete více druhů pojištění...
Řidič z povolání má pojištění blbosti proti škodám způsobeným zaměstnavateli - ta má připojištění pro řidiče,... hradí se škoda způsobená zaměstnavateli ze dvou třetin (třetinu platí zaměstnanec-škůdce). Jedná se o případy škody na vozidle, kdy řidič z povolání způsobí havárii podnikovým vozem. Podnik může požadovat až 4,5 násobek platu zaměstnance pro náhradu škody. V případě spoluúčasti u havarijního pojištění by tak byla vymáhána právě tato částka-výše spoluúčasti na HAV. V případě poškození vozu či materiálu ve vlastnictví zaměstnavatele opět bude požadovat zaměstnavatel po zaměstnanci...
Tazatelovo pojištění "na blbost z běžného života" má jiný charakter a na 99,9% nelze hradit škody mnou způsobené na voze, které si zapůjčím..
doplněno 21.09.15 20:39:@andělíček - zde se jedná o pár tisícovek předpokládám - méně by uhradil tazatel bez keců, více čtyřkolka stát nebude. Při totální škodě by byl po smrti...
limity jsou u každé pojistky - u té běžné např. 3,5mega, ale to je jako globální ... jednotlivé částky jsou na jednotlivé blbůstky...
Asi bych to zakončil tím, že každá pojistná událost se musí hlásit s rozmyslem. No a samozřejmě to, že tazatel si to zaplatí ze svého...
A proč jste si nenastudoval pojistné podmínky?
no, ono to až tak není pravda, že na poškození auta se pojistka na blbost nevztahuje. Vztahuje. Například řidiči z povolání z této pojistky často čerpají.
Jak napsal buss. Podívejte se do podmínek, zda to tam není výslovně uvedeno. A jestli mohu poradit, tak s případnými dotazy se obraťte na jinou pojišťovnu. Nebo neprozraďte svoje jméno a zavolejte na svoji a ptejte se jako případný zájemce o pojištění. Proč? protože když tam zavoláte jako pojištěnec a všechno vyklopíte, tak se může stát, že právě kvůli formulaci Vašeho dotazu Vám pojistná událost nebude schválena. Jak jsem již napsala, vše je o slovíčkách
Sebod, ono záleží, na co řidič uplatňuje pojistku. Určitě ne na poškození vozidla. To se kryje z něčeho jiného. Ale třeba na poškození materiálu na autě a podobně. Tak to uplatňuji občas i já, páč nikdo nejsme dokonalý.
doplněno 22.09.15 07:00:Sebod, ahojky.
Je to divné, páč já se poptával po podobném pojištění. Ale neznám podrobnosti o Vaší pojistce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.