Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řadící páka

Od: sebod* odpovědí: 6 změna:

Hezké odpoledne. Auto Saxo. Je-li chladněji, jde řadící páka trošku ztuha. Je-li venku vyšší teplota (jako bylo např. teď ve čtvrtek), jde řadící páka opravdu velice ztuha. Čím to může být?

Oleje je údajně dost. O jeho kvalitě ale nic nevím. Nejedná se o moje auto. Asi ale vyměnit, že? Ne auto, olej :-D

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

0x

To mi jedno moje auto dělá taky. Pomáhá při řazení na 2x vyšlapovat spojku a při podřazování dávat meziplyn. Pak to jde skoro samo.

hodnocení

0x

Sebodkjo-Saxíka neznám,ale řazení je stejné jako u jeho dalších "brášků"-BX,ZX,Xa,P205,106,405...a dalších.

Doproučím vzít WD-čko a pokud jde tak sezhora nebo pkd nejde zhora tak na jámu,rampu nebo zvedáka protříknout kloubky na tyčkách řazení (viz obr.) po cca dnu až dvou promazat olejem nebo vazelinou.Dále vyměnit olej,a dát tam jen ten co tam patří-vozy PSA važadují olej Total Transmission BV 75W80,mnohdy se po výměnně oleje za totalovej začne velmi dobře řadit!

Řadící páka
sebod*
hodnocení

diesel- Děkuji. Přetlumočím majitelce auta.

peter23p*
hodnocení

0x

Mám 106 to je dvojče saxa. Také my šlo ztuha řadit, promazání kloubů sice trochu pomohlo ale jak se to povolilo tak se my pak rozpadlo nalisované pouzdro na horním táhlu a musel jsem kupovat nové. Lepší je to mazat vazelínou ta tam alespoň vydrží déle. Ještě pomůže, když sundáte manžetu okolo řadící páky a do toho silonového pouzdra nalijete trochu oleje, klidně motorovej nebo převodovej je to jedno ale hlavně ne silikonovej ten by to ještě zhoršil. Tyhle zásahy na nějakou dobu pomohly. Nicméně po nějaké době se problém nečekaně vrátil během jízdy ale všimnul sem si že v tu chvíli začala jinde zabírat spojka. Takže jsem jí přitáhnul lanko a teď jde řadit parádně. Zřejmě se už vytahalo lanko a špatně vystavovala spojka, takže jestli vám zabírá až u podlahy chce to seštelovat, u těhle aut by měla zabírat nahoře.

sebod*
hodnocení

Peter. Já jsem s tím autem jela jen asi třikrát, ale neřekla bych, že je problém se spojkou. Zdá se mi, že zabírá stále ve stejném místě. Někde zhruba na polovině.

peter23p*

ono také záleží jak má pedál dlouhý chod aby spojka vystavila úplně, u tohohle auta by měla být kousek nad brzdou cca 1cm. Pokud je pedál zároveň s brzdovým nebo dokonce níže tak spojku přitáhněte. Je to otázka 5min, na konci lanka jsou dvě kontramatky 13 a 10 klíč. Přitáhnout obě o pár závitů a koukat jak vysoko jde pedál. Jen bacha na to aby jste nepřitáhla moc, pokud má spojka hodně najeto mohla by začít prokluzovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]