Parkovací senzory

Od: Datum: 20.09.15 12:26 odpovědí: 7 změna: 21.09.15 12:35

Ahoj všem,

mám prosbičku. Nainstaloval jsem do auta parkovací senzory značky sencor SCA PARK 100. Kabel který vede k zadnímu světlu jsem zapájel zároveň s kabelem od zpětné kamery. Jde o to že když mám vypnuté auto a zařadím zpátečku tak to normálně pípne tak jak má. Ale když mám auto nastartované a jezdím s ním senzory se nespustí celý týden. Při zpátečce se mi pokaždý ve zrcátku spustí ta zadní kamera takže ta je zapojená dobře. Jen ty čidla ne a né pípnout. Ty dva kablíky jsou zapájený nejdřív k sobě a poté k zadnímu světlu společně. Auto je automat pokud to může mít na to nějaký vliv

Díky za rady


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mot
Datum: 20.09.15 15:41
jake mate auto?
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.09.15 16:22

mercedes ML430 w163

Datum: 20.09.15 16:40

Ale když to kamarád zapojoval, dost špatně pájka pájela. Není třeba možný že to může být tím? Ale kamera se spustí, tak nevím :(

Od: mot
Datum: 20.09.15 17:03
novejsi auta (urcite vw, skoda) maji nektera svetla napajena ne standard stejnosmerne,ale modulovane pres pwm. a to muze senzorum delat problemy... odpovida to tomu, ze kdyz neni nastartovano,funguje to.
jak upravit napajeni vam urcite poradi mistni elektrikari
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.09.15 19:00

Je to starší auto roku 2000 ale je tam v tom elektroniky ranec. Zapomněl jsem říct že po zapojení to chvíli pípalo asi dvakrát při zkoušce. Nicméně jsem to teď znova přepájel tak vyzkouším večer až pojedu. Díky

Datum: 20.09.15 19:07
avatar

skusil bych i vycvaknout konektor z řj těch senzorů mírně naohejbat kontakty a znova nacvaknout

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.09.15 12:35
avatar

Pokud máte SCA PARK 100, u kterého není displej, pak na straně 1 - CZ návodu:

Poznámka: Model bez displeje je vybaven externím bzučákem, s možností nastavení hlasitosti: vypnutý - mírný - hlasitý.

odkaz zde:

http://www.sencor.eu/parking-sensor-system/sca-park100

pak vpravo To download a hned první manuál CZ

Setkal jsem se u jiného typu s tím, že při zařazení zpátečky normálně pípne, ale pak už nic, nereaguje na překážku. V tomto případě bylo nastaveno MUTE na displeji. Zkontrolujte externí bzučák, zda není vypnutý...v tom případě pípne pouze po zařazení zpátečky... alespoň to tak bylo u kolegy...pokud je to zapojeno správně...

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.