Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám následující problém:V roce 2006 jsem přes autobazar prodal auto.S dokladem o prodeji jsem zašel na pojišt´ovnu,aby mi zrušila povinné ručení.Vše ok,smlouva zrušena,vráceno nespotřebované pojistné.Nyní v roce 2009 mi městský úřad poslal dopis,že v roce 2008 zaniklo povinné ručení na výše uvedené auto (ten,kdo ho koupil ještě 2 roky platil pojištění) a další smlouva o povinném ručení již nebyla uzavřena,a proto jsem měl já odevzdat stát.poz.značky.příslušnému úřadu.Jestli tomu tedy rozumím,vozidlo je stále psané v registru vozidel na mě.Jak je to možné skoro tři roky po prodeji,kdo kde udělal chybu,já nebo autobazar? Děkuji za případné odpovědi a pomoc.
No pozor!Záleží na tom zda se bazar zavázal k tomu že auto přepíše za vás?To se ostatně dozvíte ze smlouvy.jelikož pokud není ani odhláška a bazar auto nemusel za Vás přehlásit,budete muset platit ale to předbíhám,nejdřív koukněte do smlouvy a modlete se aby jste někoho z toho bazaru našel mám i takovou zkušenost že tchánovi se stalo něco podobného,bazar měl přepsat,neučinil,a tchánovi řekli na DI že je to jeho problém že on zodpovídá za své věci
Vaší zákonnou povinností bylo a je podle Zákona č.56/2001 Sb. nahlásit na registru vozidel v místě Vašeho trvalého bydliště změnu vlastníka vozidla, předložit přitom velký a malý TP, změnu nechat zapsat do velkého TP a do elektronické části registru...pak doklady předat novému vlastníkovi spolu s autem...je jedno, jak, kdy a komuprostřednictvím koho jste auto prodal, odpovědnost je na Vás...pokud autobazar shrábnul provizi a odhlášku na nového vlastníka nazajistil, řešte to Vy s autobazarem, a ne tady...Chybu jste asi udělal Vy, protože jste věřil bazaru...asi jste narazil na profesionály...
včetně práva vybrat si špatný bazar...bazary zpravidla využívají k provádění odhlášek zprostředkovatele a zprostředkovatelky, které - kteří si za to samozřejmě nechají zaplatit...jsou to penízky, a ty se hodí každému...i bazaru...
Když je zákonnou povinností odhlásit automobil a člověk to neudělá, hrozí mu za to nějaké sankce?
Teoreticky hrozí.Ovšem když auto neodhlásíte na nového majitele,tak je V registru vedeno jako vaše a před úřady a ČKP za ně nesete odpovědnost Vy.Navíc bez odhlášky jej nový majitel na sebe nepřihlásí.
ale když se ukáže úřadům kupní smlouva, že je auto někoho jiného než na koho je evidováno, tak stejně budou případně shánět majitele? Takže žádně nepříjemnosti než dokazování, že auto už je někoho jiného, nehrozí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.