Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám takový problém.Prodal jsem starší auto dotyčné osobě která ho potřebovala ihned k dojíždění do práce.Jelikož byla neděle a on ho potřeboval sepsali jsme kupní smlouvu .dostal malý TP .zelenou kartu s tím žese převede co nejdříve.Jsou to už tři neděle a dotyčny nereaguje. Problém je v tom že auto je mého invalidního otce který nehodlá nadále platit pov. ručení které zanedlouho končí. Jak dokopat dotyčného k převodu? Díky za radu
Jak má dotyčný auto převést bez velkého TP? Nemá šanci bez TP udělat ani evidenční kontrolu. Pošlete mu velký TP.
Já bych si od nikoho auto bez dokladů nekoupil.
Žádost o "převod" podává původní a nový vlastník, já se ptám...jak dunutit stávajícího vlastníka, aby v 10 denní lhůtě konečně podal sám za sebe žádost?
Kdo nutí tátu platit pojistku za prodané auto?
Budete platit povinné ručení za moje auto, za mého skůtra, za moje motorky a mojí Babetu? Co mi ještě koupíte:?
1. zahajte převod z vaší strany. Úřad vám to vrátí k doplnění, ale to už půjde za novým vlastníkem - vy jste svoji povinnost splnil. Žádost úřad musí přijmout, nemůže vám jí odmítnout že je nekompletní...
2. Proč platíte pojistku za něj? Povinné ručení můžete ihned ukončit, ze zákona končí při změně vlastníka dnem oznámení pojišťovně. Změnu vlastníka doložíte kupní smlouvou. Pojišťovny se občas cukaj jakože chtějí převod v TP - jednají protiprávně. Oznamte změnu vlastníka a požadujte ukončení, případně pohrozte vymáháním právní cestou (pojišťovna ví že by prohrála tak pojistku ukončí)
3. v registru je pořád na vás = přestupky atd. půjdou za váma - kupní smlouvou vždy doložíte že už nejste vlastník = kupní smlouvu neztratit, nejlíp mít ověřenou kopii uloženou na bezpečném místě (vyhoříte atd.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.