Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký fridex do peugeota 206

Od: misak2001 odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer měl bych dotaz mám 206 1.6 16v 80kw benzín s litinovým blokem a hliníkovou hlavou chci vyměnit fridex ale nevím jaký tam má být a ani nevím jaký tam je tet protože je nějaký "rezavý"viz foto. ale nějáký tam je naměřil jsem cca -15. Auto mám cca 2 měsíce z bazaru. výrobce peugeot,citroen a renault doporucuje oleje a vse ostatní od značky total a esso dle této stránky total-dnk.lubricantadviso/...
je doporučen tento fridex superoleje.cz/... ale nenašel jsem o něm skoro žádné informace jestli je vhodný pro motor s hliníkovou hlavou a litinovým blokem. děkuji za rady

Jaký fridex do peugeota 206

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruno*
hodnocení

1x

Jak píše magor, jedno jaký fridex to bude. Starý kompletně vypustit, nahradit novým. Doporučuju aspon do mínus 20. I když se globálně otepluje...:)

hodnocení

1x
Je téměř jedno jakou nemrzku dáte,jen doporučení-jsou dva druhy co se týká výměny-s tříletým termínem a pětiletým.jinak,pkd nevíte jaká tam je,tak vypustit celou,nalít vodu a projet nebo důkladně protiproudu propláchnout!Jinak u memrzky je jedno,motorový olej total,shell atd,ale převodový výhradně total transmision !
layborrr

Jestli je to mastné tak máš olej ve vodě .

misak2001
Děkuji za rady budu měnit celou náplň proplachnu hadici. Na olej v jakési směsi to nevypadá protože jsem ho nedávno měnil a udělal si na měrce risku a nemizi. V prevodovce jsem taky měnil olej samozřejmě k tomu určeny rozvody jsou v pořádku a zbývá ten fridex
pitrs*

já bych asi s většinou odpovědí nesouhlasil. Nevěřím tomu, že všechny fridexy jsou vhodné. To nemáte k vozu dokumentaci, tam bude uvedena norma, kterou má chladící směs splňovat.

misak2001
Dokumentaci mám ale bohužel tam typ kapaliny není
pitrs*

to tam není uvedeno, jakou normu má kapalina splňovat?

A pak si kupte frantíka :)

Mišáku-neřeš výkřik Pitrse,a kup nemrzku na motory s al hlavou (jakoukoliv) a vyměn.Pokud chceš řešit přímo nějako normu,pak kup nemrzku od Total a předraženou.osobně v podobném motoru (LFY-1,8-16V v Xantii) mám nemrzku (oranžová G12) "D" za 213kč/3l a slouží už 4 rokem a stále je jak jsem ji namíchal.Letošní zima bude 5 a na podzim přijde nová-má pětiletou normu výměny.A pokud máš přesto problémy s tím co písnul Pitrs,tak se regni na pežotclub a tam vlož radu!Jina pokud bych neměl NTB pokažený tak tam mám příručky na několik různých modelů (Xsara,Xantia,405,ZX-306...) tak bych písnul přímo normu ,ale je to fakt téměř jedno!

Pitrs-kupte si frantíka,neboť tm je opravdu jedno jaká nemrzka!Ale na oleje pozor!

pitrs*

frantíka nekoupím, mám své peníze rád :)

hele a není to divné, že tam není v návodu žádná norma? Přeci výrobce musí něco předepsat, to by tam potom mohl nalít kdokoliv cokoliv, třeba i směs do ostřikovačů :)

trtr

Zdravím, vzhledem k ročníku auta, tam bude nejspíše předepsána chladící kapalina už G12/K12 (červená/růžová). Do mého R19 se dává kapalina G11/K11 zeleno-modrá (ročník 1993); v případě generalní opravy chlazení lze použít i G12/K12, ale bez ní je jiná volba velice riziková-vše špatné začne téct.

Ve Vašem případě můžete zvolit i žlutou či oranžovou (jsou ale méně dostupné), tak bych dal klasiku. Jinak chladící kapalina trochu "mastná" je, ale nesmí je tam dělat pěna, úsady, naftové skvrny a cítit benzín.

hodnocení

0x

Jestli budete měnit celou náplň tak je jedno jaký tam dáte,dnes se už dělají všechny na "hliník".Ten TOTAL je zbytečně drahý.Můžete klidně třeba tento superoleje.cz/... je skoro o polovinu levnější a výměný interval 5 roků

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]