Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Soused naproti mého RD parkuje na ulici před svým RD a tvrdí že toto místo má zaplacené. Já tomu moc nevěřím. Značku - že je to vyhrazené stání pro něhu - na sloupu nikde nemá. Na zemi má sice takové ty bílé pruhy ale už nejsou skoro vidět. A navíc si pamatuji jak je před pár lety sám z asfaltu zeškrabával. Asi to tam mněl nezákoně. Ale furt všem tvrdí že to má placené... Nevíte někdo jak nebo kde mohu jeho tvrzení ověřit? Díky. (aby z nás ostatních nedělal blbce) .
Neznám toto místo podrobně, ale pokud by to měl placené stání, musí být označeno svislým i vodorovným značením. Z Vašeho popisu se domnívám, že soused lže.
Lež nejde ověřit. Vy ale můžete lhát a sdělit, že jste si chtěl(a) zaplatit taky místo, a úřerdník tvrdil, že v tomto místě si nelze zaplatit stání, jedině na vyjímku kraje a osazení značkou. Jiné to nejde.
V čem je problém? Parkovat před domem může, i bez placení, pokud neporušuje předpisy.
Jsem z Brna. Na brněnských stránkách jsem takové informace nenašel. Co se týká souseda , tak mě nejde o to zda tam může parkovat ale o to že ostatní z toho místa vyhání pryč. A pokud to nemá zaplacené , tak si tam mohou zaparkovat všichni. Jde o to,že nám lže do očí (asi) a to bych právě chtěl ověřit. Nic víc,nic míň ...
Podle tohoto formuláře bych se obrátil na Úřad městské části města Brna, Brno - střed, Odbor obchodu, dopravy a služeb, Dominikánská ul.č.2, 601 69 Brno.
A na této stránce je tel. viz odstavec 23:
Informace o popisovaném postupu (o řešení životní situace) zdrojů nebo v jiné formě
Telefonicky na ÚMČ města Brna, Brno - střed, Odbor obchodu, dopravy a služeb, telefonní čísla:
...
vyhrazené parkovací stání - 542 526 176
Vyhrazené parkování, kontaktujte sliniční správní úřad, souhlas vlastníka komunmikace. Není-li označeno, parkuji. Vy se ho bojíte zeptat, ať vám to dokáže? Řeší se to přece značkami. Zákon o poz. komunikacích. Existují též Brněnské komunikace a. s.
doplněno 14.09.15 20:30:Magdone, náš zákon UFO jako vozidlo neznáá.
On je to takovej sprostej hňup že by mě poslal asi někam hluboko ale pravdu bych se stejně nedozvěděl...
Pokud není pozemek před RD jeho /viz. nahlížení do katastru/ , tak je obecní...zeptala bych se na obecním úřadě.
Rada od Milana je pravdiva a vas soused opravdu lze, protoze toto misto mus byt opravdu oznacene presne jak Milan pise.. V panelaku, kde bydli moje mama, tak tam ma jeden starsi nemocy pan ky sve placene misto a toto misto je vyznaceno presne jak pise Milan vyse.. Hold soused to zkousi-)Nicmene keca..-)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.