Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičák - neúspěšná zkouška - jela pomalu

Od: cendaz odpovědí: 23 změna:

Dobrý den.

Dcera neudělala zkoušku , a odůvodnění - jela příliž pomalu! Má právo komisař na takové rozhodnutí?

Lze se proti výsledku zkoušky odvolat?

Děkuji za odpověd.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hummer2*
hodnocení

2x

Pomalá rychlost je brzdění dopravy provozu a za tuto chybu je možné udělit rozhodnutí o nezvládnutí zkoušky, je mi to líto.

hodnocení

1x

Bezdůvodně pomalá jízda je přestupek, stejně jako jízda nad limit. V obojím případě vás zkoušku nemusí nechat složit.

Jenze bezduvodne pomalou jizdu tezko nekomu dokazes narozdil od prilis vysoke. Prilis vysokou jednoznacne nameris. Ale kdo urci, co je bezduvodne pomale?

Kdyz jedu pomalu, tak k tomu asi nejaky duvod mam, jinak bych tak prece nejel. A duvodem muze byt i strach z vyssi rychlosti, strach z neudelani jizd, strach z prodijedoucich aut na uzke silnici, strach z vyliti polevky, kterou vezu, cokoliv. Mozna jsou to spatne duvody, ale duvody to jsou. Tudiz nejde o bezduvodne pomalou jizdu.

Jestli je to jediny duvod pro rozhodnuti o neudeleni ridicskeho opravneni, tak bych se rozhodne odvolal. Mate na to 15 dnu a odvolani se podava na mestskem urade.

apollo11*

Ano, to je ten důvod proč ji vyhodil od zkoušky. Strach z vyšší rychlosti vozidla. Jinak řečeno tento řidič(ka) nezvládá dostatečně své vozidlo a nemá na vozovce co dělat. V tomto bodě neexistují žádné důvody náklad má být zajištěný a pokud má vozidlo poruchu nemělo by se s takovým vozidlem pokračovat, ale to uz je jiná věc . Od zkoušky ju vyhodil právě proto že nezvládá vozidlo a tudíž je nebezpečná na silnici. Pokud si nevěří je nutné dokoupit si další jízdy a jezdit dokud to není ono. Jinak , když jsem dělal papíry na náklaďá tak z kurzu kde byly adepti i na osobák, to udělali jen tři lidi, zbytek vyletěl a pulka prohřešků z toho byla bezdůvodně pomalá jízda. Na 50 jeli 30 a na 90 zase 50.

imis*
hodnocení

1x

Zdá se mi že v zákonu je napsáno že řidič nemuže jet umyslně pomalu. A tak zpomalovat ostatní řidiče.

Taky mohla jet po dálnici kde je nejnižší dovolená rýchlost ( jestli se nepletu 60 km.h-1)

doplněno 06.08.09 10:30:

JO tak jsem to našel:

Zákon č. 361/2000 Sb., zákon o silničním provozu

§ 18 Rychlost jízdy
(2) Řidič nesmí
a) snížit náhle rychlost jízdy nebo náhle zastavit, pokud to nevyžaduje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích,
b) omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním.

imisi, mýlíte se v: "po dálnici kde je nejnižší dovolená rýchlost ( jestli se nepletu 60 km.h-1)" to značí o neznalosti předpisů,

navíc autoškoly nejezdí závěrečné zkoušky na dálnici.

bezdůvodně pomalou jízdou..... t o jsme tu už řešili, ona měla důvod jet pomalu.

maxwell*

Já by jsem odhodil literu zákona a spíš to vzal logicky. Stresovaný řidič který jede pomalinku protože se bojí, je řidič od kterého člověk neví co očekávat. Neví se jak zareaguje, protože jeho nervová soustava je napnutá jak tětiva. Řidič bez sebedůvěry je spíše hrozbou, pokud jej někdo předjede už z toho důvodu že se bojí aby ho třeba najednou nevybrzdil či něco jiného. Tenhle nejistý řidič může zazmatkovat a skončit v příkopu. každá věc kterou člověk dělá potřebuje kousek sebejistoty. Vemte to z druhé stránky, on jí dá řidičák a dcera svou nejistotou a stresem z jízdy způsobí bouračku, a pak budete říkat kterej blbec jí dal řidičák a řekl že je připravená, když nebyla.

Já věřím že dceři to může přijít líto, avšak aď si z toho nedělá velkou hlavu, potřebuje trochu víc najezdit a trochu víc si důvěřovat. No tak jízdy udělá na podruhý a co? Žádnej učenej z nebe nespad, a jestli jo, tak se stejně rozplác o zem.;)

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Je mi docela s podivem,že zrovna za pomalou jízdu...*nevi* Ale měl by existovat nějaký protokol o jízdě s odůvodněním nesložení zkoušky...

macka80*
hodnocení

0x

Nevím jestli to může být důvod vyhození od zkoušky ale obávám se že ano,ne jednou mě totíž instruktor upzorňoval ať nezkouším jet při závěrečkách jak posraná nebo mě vyrazí.Je sice pravdou že není nutné lítat jak drak ale uznejte sama, pokud dcera v autoškole jede na úseku kde je povoleno 90km -40km je spíše na obtíž a hlavně docela nebezpečná jak pro sebe tak i oklolí.A havcně asi vzbuzuje dojem že se hodně bojí

hodnocení

0x

odůvodnění sdělila dcera nebo komisař?

Jedině komisař může správně rozhonout. za tím slovem "pomalu" bylo i jiné slovo(a)

jarmik*
hodnocení

0x

Pokud se ukázalo, že není schopna jezdit tak, aby nenarušovala nepřiměřeně plynulost provozu, tak je správné, že se musí ještě doučit.

proč mě zákon neukáže co je "nenarušovala nepřiměřeně plynulost provozu"

To je nový termín?

Spíše se domnívám, že instruktor to vyhodnotil jinak a dcera to jinak přeložila. Klidně to může být pravda jak píše paní, komisař byl debil, ale já tomu nevěřím.

To není nový termín - viz silniční zákon, paragraf 18, odstravec 2b). Teď jde jen o to, jak si toto ustanovení v praxi vyložit.

pouštíme se do slovíčkaření... to je nebezpečné. "nenarušovala nepřiměřeně" toto řeším.
"
omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním
jako řidička vozidla autoškoly řádně označeného nemůže omezovat bezdůvodně. Má k tomu důvod. Proto jí nevyhodil,
ale to je opravdu o názoru a neseděl jsem tam.
šlus

dusatka*
hodnocení

0x

To zní dost neuvěřitelně; nejpravděpodobněji bych tipovala, že možná jela pomalu - protože si nevzpomněla, jak zařadit dvojku, jela se zataženou ruční brzdou nebo něco podobného...

dusatko, to by jí komisař odbrzil, na jedničku taky určitě nejela, ale samozřejmě můžeme spekulovat proč to bylo a každáý si uděláme svůj závěr.

Domnívám se stále, že dcera neinformovala matku správně.

cendaz
hodnocení

0x

Omlouvám se, ale neměl jsem čas a proto až nyní děkuji za odpovědi.

Dále : dcera nejela po dálnici- na dálnici se zkoušky nedělají.

Jela ve městě, celou dobu, ale přiznala, že jela max. 35.

No a první vyhazov ji docela rozhodil, jde v pátek na 5! pokus a mám dojem, že tam jde jenom pro další vyhazov. Absolutně si nevěří a zkouška od zkoušky je horší.

V komisaři to není, pokaždý byl jiný.

Prostě, nevíme, co dělat.

Jde v patek, dnes je pondeli. Vemte dceru, zajedte nekam na klidnejsi silnici a nechte ji ridit. Kazdej den alespon hodinu. Pokud to do patku nerozdejcha, tak ma holt smulu. 35 max je fakt malo.

Pardon. Utery.

guess*
hodnocení

0x

Jo, tak to je chyba ve vaší dceři.

Ta ať radši jezdí na kole. Pokud nezvládne čtyři pokusy, nemá za volantem co dělat.

celp*

Instruktor,který ji učil jí jistě nedovolil jezdit až tak pomalu.Holka má nějaký blok.Proč asi mají profíci psychotesty?Taky bych moc nedoufal,že až bude mít řidičák,že to bude o moc lepší.Pár hodin jízd by jí ještě prospělo.Hlavně pozor na okolí.Nakonec sedat do auta se strachem nemá vůbec smysl.

calibra

Naprosto souhlasím,člověk,který 4x nezvládne udelat řidičák,nemá na silnici co dělat,bude nebezpečný pro všechny účastníky provozu a také sobě,ze stresu pak pojede rychle a někde se vybourá,v horšim případě to odskáče ještě někdo jiný.Začít řešit se to mělo,když neudělala ŘP poprvé.Vzít ji do lesa nebo na pole a jezdit a jezdit... Teď už je pozdě

spacir*
hodnocení

0x

Dobrý den,vem te si to takhle když pojede třeba po Praze a je tam dovolena rychlost 60km/h a pojede 30km/h budou se tvorit dlouhe kolony proto se vzdy musi vyuzit dovolena rychlost,tak to rikaji i v autoskole!Má přeci ještě další pokus tohle bych nejak nehrotil;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]