Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, proč u Fabie 1,9 TDi 74 kW při plném plynu při rychlosti cca 200 km/h na dálnici mám otáčky na pětku něco přes 4000, asi 4250 a dále se už nezvyšují? Auto se chová, jako kyby to byly maximální otáčky, přitom nejvyšší otáčky podle stupnice otáčkoměru by měly být cca 4700. Proč není možné dostat se u tohoto motoru na maximální otáčky 4700 u červeného pole otáčkoměru? Díky za vysvětlení
Podle stupnice otáčkoměru to nemůžeš už tak brát,já mám taky na feldě otáčkoměr do 7 tisíc otáček a přitom těchto otáček motor nemůže dosáhnout,omezovač zasáhne kolem 6200 a výš už prostě otáčky nepustí
Podle mě jedeš prostě na maximální přípustné otáčky(k omezovači)a více už prostě auto jet nemůže
Když jedu s tou Fabií 1,9 TDi 74kW na pětku a na plný plyn, tak proč třeba při 100 km/h ukazuje palubní počítač aktuální spotřebu 13,3 litrů a někdy třeba 12,8 litrů? Je tato aktuální spotřeba při tomto režimu jízdy normální? Proč je někdy nižší? Může na to mít vliv třeba to, v jakém terénu jedu?
Na webu jsem se dočetl, že u motoru 1,9 TDi 74kW u Fabie by měla být aktuální spotřeba na pětku při plném plynu 13,2 - 13,6 litrů a pokud je nižší, je prý vadná váha vzduchu. U mě byla nejvyšší aktuální spotřeba 13,4 litrů, ale někdy třeba jen 12,8 litrů. Můžu už mít také horší váhu vzduchu? Jak se projevuje horší nebo vadná váha vzduchu u tohoto motoru? Škodí tomuto motoru, když jedu na doraz skoro 200 km/h? Kdybych jel 200 km/h jen krátkodobě, tak by to škodit nemělo?
Když jedeš s tímhle motorem na doraz 200 tak mu to moc neprospívá,to není auto stavěné na rychlost,nehledě na to že našim strážcům zákona by se to asi moc nelíbilo,a taky jaká neřízená střela v téhle rychlosti a při našem stavu dálnic jsi to taky radši nechci ani pomyslet
Dlouhodobě to motoru asi moc neprospěje, ale nejspíš ani výrazně neškodí. A občas je potřeba vyhnat pavouky z výfuku, tam to motoru prospívá.
Strážci zákona naopak zajásají Pokud to je v D tak tam pozor na překročení konstrukční rychlosti vozidla - pokud máš v TP 190 a naměří ti 210 tak máš problém.
Tachometrových 200 bude něco mezi 180 - 190, přesně změří GPS. A Fabka při týhle rychlosti už má co dělat sama se sebou, krizovky jsou pak problém.
Právě to píši,takový menší auta s takovými motory nejsou stavěné jak závoďáky,nemají na to ani uzpůspbené komponenty jako brzdy,podvozek atd. Když v téhle rychlosti přijde krizovka,stává se z toho auta neřízená střela s fatálními destruktivními účinky.
No strážci zákona zajásají,protože si vydělají
Podvozkově kvalitní stejně jako fávo nebo felda. O kvalitním na vyšší rychlost se dá mluvit u RS podvozku, ale běžná fabka skáče jak koza... Projeď si třeba Focus
koukám, že se tady někdo vyzná v autech. Nejdříve se s fábií projeďte a pak pište o podvozku srovnatelném s favoritem a feldou. Podvozek první generace fabie neměl ve své třídě konkurenci a leckteré auto z vyšší třídy by se za takový podvozek nestydělo (jak píše vermon)
Podvozek fabie je dobrý,proti tomu nic neříkám,ale je to obyčejné auto,určené na běžný provoz ne na to aby lítal stabilně kolem 200 km/h,na takovou rychlost není konstruovaný,ani podvozek,ani auto
Obyčejné auto rozuměj auto pro velkou většinu našeho národa,já netvrdím že to nezvládne,i já jsem se řítil s felicií 170 a taky byla stabilní(protože je prostě a jednoduše v pořádku,žádný vymlácený ramena a na všem vůle). To že to není podvozek stavěný na tuto rychlost poznáš až v krizovce. Třeba závodní auto má speciálně naladěné odpružení,výztuhy,rám,prudší řízení,lepší pneumatiky,nesrovnatelně lepší brzdy a tak bych mohl pokračovat. Když se ti třeba v téhle rychlosti v obyčejném autě někdo prudko vjede do pruhu,to auto už třeba vyhýbací manévr nezvládne,dostane se do hodin a je konec. Přitom třeba profesionální jezdec se závodním autem hravě zvládl
Dnes jsem mluvil s kolegou z práce a ten říkal, že jeho známý má Fabii 1,9 TDi 74kW, rok 2002 ve výbavě CLASSIC, ale je dovezená z Německa. Pak tedy nechápu, proč u nás se prodávala až od verze COMFORT a v Německu už od základní verze CLASSIC? Vždyť v Německu mají vyšší nároky než u nás, tak se divím, že by tam kupovali tuto motorizaci v základní výbavě CLASSIC
Když jsem vybíral mezi dvěma auty Fabia combi 1,9 TDi 74kW, které měly prokazatelně najeto zhruba stejně, první měla najeto 250 tisíc, druhá 230 tisíc a obě byly téměř stejně staré (rok 2001 a 2002), tak jsem zjistil, že ta první s 250 tisíci byla celkově mnohem horší, měla více závad, např. špatné starty, problémy se servořízením atd. a navíc jízdní komfort a ovladatelnost byly také mnohem horší - horší účinek brzd, horší řazení atd. Ta druhá Fabie byla celkově mnohem zachovalejší a také jízdní komfort a ovladatelnost byly mnohem lepší. Čím to může být, že i dvě stejná auta s podobným počtem najetých kilometrů jsou v úplně jiném technickém stavu a mají i jinou úroveň komfortu a ovladatelnost?
Jednoduchou věcí,kdo to měl a jak se o to staral. Když to někdo huntuje,nedá tomu žádný,nebo téměř žádný servis tak je jasný že to bude mít horší jízdní vlastnosti a víc problémů než udržované auto
Auto s patřičným servisem a údržbou může být při 500 tisících najetých kilometrech v daleko lepším stavu než nějaký dohuntovaný vrak se 100 tisíci
Když mi Fabia 1,9 TDi 74kW stojí třeba 4 dny, tak sice nastartuje normálně, ale ihned po nastartování je v autě asi na sekundu cítit takové prudší trhnutí neboli cuknutí a podle otáčkoměru na pár sekund nepatrně kolísají otáčky. Když už někam dojedu a startuji znovu třeba po několika hodinách stání, tak motor už nastartuje bez jakéhokoliv trhnutí či cuknutí a otáčky už také nekolísají. Když jsem auto cca před dvěma měsíci koupil, tak ani po několikadenním stání jsem tyto problémy nepozoroval, začalo to až nedávno. Čím to může být?
Kolega z práce říkal, že jeho známý má Fabii 1,9 TDi 74kW rok 2002 ve výbavě CLASSIC, která je dovezená z Německa, ale má klimatizaci, přední elektrická okna, palubní počítač, ABS a ASR, 4x airbag, centrál bez DO, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, rádio. Pak ještě znám jednoho člověka, který má Fabii 1,4 MPI také ve výbavě CLASSIC a ta nemá nic, dokonce ani rádio nebo centrál. Má snad jen zámek zpátečky a ta Fabie 1,9 TDi z Německa zase zámek zpátečky nemá. Jak se potom má člověk v těch výbavách vyznat, když dvě auta ve verzi CLASSIC mají úplně jinou výbavu? Proč má každá jinou výbavu, když se jedná o stejné verze výbavy? To potom asi nemá smysl používat označení výbav
všude jsou výbavy nastaveny jinak. U nás, pokud člověk chtěl klimatizaci, byla nejlepší volbou elegance, vše ostatní dovybavovat nedávalo cenově smysl. V Německu se asi vyplatilo klidně dovybavit verzi classic na úroveň naší elegance. V Německu taky měli spoustu akčních modelů (extra apod), které vycházejí z verze classic a mají super výbavu, hlavně bezpečnostní. Většina dovezených fábií první generace z německa má centrál, klimu, ABS a 4 pytle. U nás takto vybavených prvních fábií bylo asi hodně málo, všichni brali sociál verzi.
Moje Fabie 1,9 TDI PD 74kW se při první jízdě ráno zahřeje na provozní teplotu až po cca 8-10 km i když je venku třeba kolem 20 stupňů. Je to normální? Navíc když už se motor zahřeje, ručička teploměru ukazuje nějakou dobu cca 1 mm před středovou čárkou stupnice a potom už se dostane přímo na středovou čárku, ale někdy zase ukazuje cca 1 mm za středovou čárkou. U jiných Fabií se dostane ručička po zahřátí motoru na středovou čárku a po celou dobu jízdy se její poloha vůbec nemění. Mně ale ta poloha ručičky kolísá, jak píšu. V čem může být problém? Dělá mi to už od koupě auta
Sledujem toto vlákno od začiatku.Čo sa týka stupňa výbavy tak Fábie Classic sa robili výhradne pre benzínové motory do modelového roku 2003,čiže výhradne pre 1,4 MPi 44 a 50kW.Ale samozrejme nieje problém zohnať nálepku CLASSIC a plácnuť ju na blatník.Stojí 5 euro na jednom nemenovanom webe.Čo sa týka kilometrov tak 250 tis km je pre Fábiu slušná porcia ale tá moja (MPi) zvládla 200,210 a dokonca ani dnes keď má 249.7xx km nevyzerá že by sa zajtra mala rozpadnúť-to je na margo tých dvoch čo si porovnával,akurát sa začína ukazovať hrdza na spoji predného blatníka a prahu,čo ešte mnohí majitelia netušia čo s tým súvisí a aká je prevencia.Speed limit- tu som sa dostal na 190 km/h tachometrových na dialnici-rovinka.No a tvoj zdanlivo problém s teplotou je daň za masívny blok naftového motora,možno by stálo za porovnanie s iným rovnakým motorom.Môže tam byť problém s termostatom.Minulý rok som riešil problém s termostatom-bola vymačkaná pružina a otváral skorej a predlžovala sa doba zohriatia motora.Za mestom keď motor dostával silnejší nápor vzduchu klesala teplota niekde k 75-80 stupňom.Inak Všetko prestalo preplachom chladiaceho okruhu a výmenou chladiacej zmesi a termostatu.
Ešte nejaké "čteníčko"a podľa mňa dosť pravdivé: autorubik.sk/...
doplněno 07.10.15 07:33:Výbava Classic bola: centrálne zamykanie META s DO.Servoriadenie TRW alebo KOYO,airbag vodiča a inak asi nič ale ak to niekto doplní neurazím sa.Zamykanie radiacej páky sa montovalo dodatočne na požiadanie ešte pred zakúpením vozu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.