Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, co mi chtějí řidiči sdělit, když na mě probliknou dálkovými světly. V tomto týdnu se mi to stalo několikrát (asi 10x), běžný provoz, silnice první třídy, jeden pruh tam, druhý zpátky, přes den. Světla mi svítí a jsou zapnutá (potkávací), policajty jsem nespatřil - upozornění. Byl jsem z toho ke konci už nervózní ...
Zdravím, asi takto:
1.) nezapnutá světla či nepříjemné nastavení (xenony?)
2.) policejní kontrola (toto je dokonce nějakým dokumentem zakázáno a lze to postihnout)
3.) vozidlo v protisměru se možná chystalo k předjíždění (viz zákon 361, dle kterého to lze použít či použít zvukové znamení)
4.) v obci to má význam také ten, že pokud odbočujete vlevo (či najíždíte z horšího místa) a stojíte tam a čekáte, tak řidič s protisměru (či na hlavní) na Vás blikne, pouze sundá nohu z plynu a vy můžete odbočit (najet); ideální ukázka řidičské spolupráce
5.) někdy pozdrav (toto není úplně košer věc, ale pořád lepší jak trubka)
ad 2) Pouze teoreticky. Ve skutečnosti jste upozorňoval protijedoucího řidiče na psa pohybujícího se volně poblíž silnice.
No, oslňování to asi nebude, večer jsem je nastavil na co nejníže a nepomohlo. Jinak - jedná se o celkem nové auto, které prochází pravidelným servisem.
Nejedná se o úsek s nerovností vozovky? Pokud protijedoucí auto se zhoupne, často to vypadá, že na vás bliká.
buss. Koukám, že jsi čím dál tím více protivnější. Jestli Tě dotazy nějak nadzvedávají, tak je ani nečti a už vůbec nekomentuj
No on to ale zákon řeší, že? Tak by to měl řidič vědět, že něco nesedí a ne se ptát co kdo tím myslel. Vy jste byla na místě?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.